Béda révisi "Birokrasi"

2 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (r2.6.5) (bot Nambih: id:Birokrasi)
==Birokrasi sarta Organisasi==
Birokrasi mecenghul sarta ngembang dina hiji organisasi badag anu umumna ngabogaan ratusan atawa rébuan pagawé.<ref name=sumber1></ref> Birokrasi teu ukur aya dina organisasi pamaréntahan, tapi ogé aya dina organisasi kamasarakatan, contona organisasi [[atikan]] (kawas [[sakola]]), organisasi kaagamaan, sarta organisasi [[pulitik]]. Dina organisasi badag kawas ieu, kahadiran birokrasi jadi ajén penting alatan ayana kaperluan efisiensi.<ref name=sumber1></ref>
==[[Masarakat ModernModérn]]==
Nurutkeun [[sosiolog]] kasohor asal [[Jerman]], [[Max Waber]] ([[1864]]-[[1920]]), sistem birokrasi aya dina masarakat modern anu rasional, lain dina masarakat tradisional.<ref name=sumber1></ref> Dina masarakat tradisonal, hiji pakasaban bisa dipungkas kalayan ngandelkeun pengabdian, kapatuhan, sarta hubungan kakulawargaan.<ref name=sumber1></ref> Sabalikna masarakat modern nungtut saban pakasaban bisa dilaksanakeun sacara efisien, transparan, kakontrol, sarta bisa dipertanggungjawabkeun.<ref name=sumber1></ref>
==Débirokratisasi==
==Debirokratisasi==
Organisasi anu birokrasi teuing (loba aturan,prosedur, sarta lénglé ogé statis) bisa ngabalukarkeun masalah.<ref name=sumber1></ref> Sagala rupa praktek birokrasi dina pamaréntahan di sajumlah [[nagara]] ngembang dianggap nyimpang tujuan anu sabenerna.<ref name=sumber1></ref> Para birokrat leuwih ngudag fungsi kakawasaan batan ngajalankeun fungsi pangladén umum.<ref name=sumber1></ref> Balukarna birokrasi mecenghulkeun hiji gambaran atawa kaayaan anu dipikawanoh kalayan istilah ''red tape''. Istilah ieu nunjuk dina kaayaan birokratis anu mindeng pisan bulat-beulit sarta palanggaran ka peraturan anu resmi pikeun bisa ngabéréskeun hiji pakasaban.<ref name=sumber1></ref> Ngingetkeun yén birokrasi mangrupa hiji kaperluan, kiwari mecenghul gagasan debirokratisasi.<ref name=sumber1></ref> Debirokratisasi nyaéta usaha ngabenerkeun birokrasi sacara terus-terusan sarta kakontrol ku kituna kapercayaan masarakat (umum) ka hiji organisasi atawa pamaréntahan tetep kajaga sarta pangladén ka masarakat jadi leuwih alus.<ref name=sumber1></ref> Ku kituna birokrat ditungtut sanggup ngaréspon parobahan anu lumangsung di luar organisasi anu mangaruhan kana kinerja sarta tujuan organisasi.<ref name=sumber1></ref>
==Rujukan==
956

éditan