Béda révisi "Pluto"

431 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar {{dipaké}} thumb|300px|right|Planét Pluto Pluto (ngaran resmi: 134340) nyaéta hiji planét kerdil (dwarf planét) dina Tata Surya. Saméméh 24 Agustus ...)
 
{{dipaké}}
[[Gambar:Pluto.jpg|thumb|300px|right|Planét Pluto]]
Pluto (ngaran resmi: 134340) nyaétanya éta hiji [[planét]] kerdilleutik (''dwarf planét'') dina [[Tata Surya]]. Saméméh<ref 24 Agustus 2006,name="sumber1">{{id}}[http://students.ukdw.ac.id/~23070234/newspluto.html=id Pluto] berstatus(diaksés minangkatanggal hiji1 planétDesember sarta mangrupa planét pangleutikna sarta panglaérna (runtuyan kasalapan2011) ti panonpoé.</ref>
Saméméh 24 Agustus [[2006]], Pluto berstatus minangka hiji [[planét]] sarta mangrupa [[planét]] pangleutikna sarta panglaérna (runtuyan kasalapan) ti panonpoé.<ref name="sumber1"/>
Dina 7 Séptember [[2006]], ngaran Pluto digantian jeung nomer waé, nya éta 134340. <ref name="sumber1"/>
Dina 7 Séptember 2006, ngaran Pluto digantian jeung nomer waé, nyaéta 134340. Ngaran ieu dibikeun ku ''Minor Planét Center'' (MPC), organisasi resmi anu tanggung jawab dina ngumpulkeun data ngeunaan ''asteroid'' sarta komet[[komét]] dina [[tata surya]] urang.<ref [1]name="sumber1"/>
Dina warsih [[1978]] Pluto dipikanyaho ngabogaan satelit anu ukuranana henteu leutik teuing tinanu ngarannadingaranan [[Charon]] (berdiameterdiameter 1.196 km). Saterusna<ref kapanggih deui satelit séjénna, Nix sarta Hydra.name="sumber1"/>
Saterusna kapanggih deui satelit séjénna, [[Nix sarta Hydra]].<ref name="sumber1"/>
Saprak kapanggih ku [[Clyde William Tombaugh]], saurang astronom ngora di [[Observatorium Lowell]], dina 18 Pebruari [[1930]], Pluto saterusna jadi salah sahiji anggota ti [[Tata Surya]] anu panglaérna tempatna.<ref name="sumber1"/>
Jarak Pluto jeung panonpoé nya éta 5.900,1 juta kilométer. <ref name="sumber1"/>
Pluto ngabogaan diameter anu ngahontal 4.862 km sarta ngabogaan massa 0,002 massa Bumi. <ref name="sumber1"/>
Période rotasi Pluto ny aéta 6,39 poé, sedengkeun période [[révolusi]] nya éta 248,4 warsih. <ref name="sumber1"/>
Wangun Pluto jiga jeung [[Bulan]] kalayan atmosfer anu ngandung [[metan]].
Suhu permukaan Pluto berkisar -233o celsius nepi ka dengan-223o Celsius, ku kituna kalolobaan berwujud es.<ref name="sumber1"/>
 
Dina 7 Séptember 2006, ngaran Pluto digantian jeung nomer waé, nyaéta 134340. Ngaran ieu dibikeun ku Minor Planét Center (MPC), organisasi resmi anu tanggung jawab dina ngumpulkeun data ngeunaan asteroid sarta komet dina tata surya urang. [1]
 
Dina 1978 Pluto dipikanyaho ngabogaan satelit anu ukuranana henteu leutik teuing tina ngaranna Charon (berdiameter 1.196 km). Saterusna kapanggih deui satelit séjénna, Nix sarta Hydra.
Saprak kapanggih ku Clyde William Tombaugh, saurang astronom ngora di Observatorium Lowell, dina 18 Pebruari 1930, Pluto saterusna jadi salah sahiji anggota ti Tata Surya anu panglaérna tempatna.
 
Jarak Pluto jeung panonpoé nyaéta 5.900,1 juta kilométer. Pluto ngabogaan diameter anu ngahontal 4.862 km sarta ngabogaan massa 0,002 massa Bumi. Période rotasi Pluto nyaéta 6,39 poé, sedengkeun période revolusi nyaéta 248,4 warsih. Wangun Pluto jiga jeung Bulan kalayan atmosfer anu ngandung metan. Suhu permukaan Pluto berkisar -233ocelsius nepi ka dengan-223o Celsius, ku kituna kalolobaan berwujud es.
 
==Rujukan==
873

éditan