Béda révisi "Sunan Gunung Jati"

68 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (Gambar Sunan_Gunung_Jati.jpg dipiceun kusabab di hapus ti Commons ku ZooFari)
[[Gambar:Sunan gunung jati.jpg|thumb|200px|right|Sunan Gunung Jati]]
 
'''Syarif Hidayatullah''' atawa leuwih kasohor ku sebutan '''Sunan Gunung Jati''' nya éta salasahiji anggota [[walisongo]] nu nyebarkeun [[Islam]] di [[Jawa Barat]].<ref name="web1"> [http://www.seasite.niu.edu/indonesian/islam/Gunungjati.htm Gunung Jati] (Diakses tanggal 11 Nopember 2011) {{id}}</ref> Lahir taun [[1450]]-an.<ref name="web1"/> Bapana nya éta [[Syarif Abdullah bin Nur Alam bin Jamaluddin Akbar]] salasahiji mubalég ti [[Gujarat]], [[India]] nu kasohor salaku [[Syekh Maulana Akbar]] keur kaum sufi di Indonesia.<ref name="buku2"> Muljana, Slamet.2005.''Runtuhnya kerajaan Hindu-Jawa dan timbulnya negara-negara Islam di Nusantara''.PT LKiS Pelangi Aksara {{id}}</ref> Indungna nya éta [[Nyai Rara Santang]] atawa [[Syarifah Muda’im]] putrina [[Sri Baduga Maharaja Prabu Siliwangi]] jeung [[Nyai Subang Larang]].<ref name="buku2"/> <br/>
Syarif Hidayatullah neuleuman élmu agama ti umur 14 taun kénéh ti para ulama [[Mesir]].<ref name="web1"/> Diajar di pasantrén [[Syekh Datuk Kahfi]] tuluy neruskeun ka [[Timur Tengah]].<ref name="buku2"/> Kungsi lalampahan ka sawatara nagara.<ref name="web1"/> Nyusul ngadegna [[Kasultanan Bintoro Demak]], anjeunna ngadegkeun [[Kasultanan Cirebon]] atawa [[Kasultanan Pakungwati]].<ref name="web1"/><br/>
8.434

éditan