Béda révisi "Leonardo da Vinci"

2 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:LEONARDO.JPG|thumb|200px|right|Leonardo da Vinci]]
'''Leonardo da Vinci''' (gumelar di [[Vinci]], Propinsi [[Firenze]], [[Italia]], ping [[15 April]] [[1452]] - maot di [[Clos Lucé]], [[Perancis]], [[2 MeiMéi]] [[1519]] dina usia 67 taun) nya éta [[arsitekarsiték]], [[musisi]], [[panulis]], [[pematung]], jeung [[palukis]] [[Renaisans]] [[Italia]].<ref name=HG>{{Cite book|first=Helen|last=Gardner|title=Art through the Ages|year=1970|pages= 450–456}}</ref> Anjeunna digambarkeun sabagé [[arketipe]] "manusa renaisans" jeung sabagé [[jenius]] universal.<ref name=HG/>
 
Leonardo katélah ku lukisanna anu piawai, sapertos''[[Jamuan Pamungkas]]'' jeung ''[[Mona Lisa]]''.<ref name=HG/> Anjeunna ogé dikenal kusabab ngadesain loba ciptaan anu ngantisipasi teknologi modern tapi anu jarang dijieun samasa hirupna, sabagé conto ide-idena ngenaan tank jeung mobil anu dituangkanna liwat gambar-gambar dwiwarna.<ref name=HG/> Salian éta, anjeunna ogé ilubiung dina ngamajukeun élmu [[anatomi]], [[astronomi]], jeung [[teknik sipil]] nepi ka [[kuliner]].<ref name=HG/>
484

éditan