Pamayang: Béda antarrépisi

1.189 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
{{dipaké}}
[[Gambar:Kuala Kedah - bot bot nelayan.jpg|thumb|300px|right|pamayang di indonesia]]
'''Pamayang''' nya éta [[pakasaban]] hiji jelma anu gawéna ngala [[lauk]] di basisir atawa [[sagara]].<ref name="sumber1">{{id}}Hj.Patimah,spk. Ensiklopedi Sunda : Alam, Manusia dan Budaya termasuk Budaya Cirebonan dan Betawi. PT Dunia Pustaka Jaya. Jakarta 2000. </ref>
Pakakas anu utama pikeun ngala [[lauk]] nya éya [[parahu]] mayang anu mangrupa [[parahu]] husus pikeun pamayang ngala [[lauk]] di [[sagara]], jeung [[jaring]].<ref name="sumber1"/>
Di [[Indonésia]] aya kelompok pamayang, anu sok disebut ''Persatuan Nelayan Tradisional Indonesia''.<ref name="sumber2">{{id}}[http://pnti.info/sejarah/=id Persatuan Nelayan Tradisional indonesia] (diaksés tanggal 2 Desember 2011)</ref>
''Persatuan Nelayan Tradisional Indonésia'' Disingget PNTI nya éta organisasi profesi pamayang sarta masarakat basisir anu diadegkeun nurutkeun akta notaris Ny. Lilik Kristiwati SH no 08 ping 29 april [[2003]].<ref name="sumber2"/>
Organisasi ieu lumaku di wewengkon hukum Nagara Republik [[Indonésia]] kalayan kepengurusan organisasi mimitian tingkat puseur ibukota kacamatan sarta désa.<ref name="sumber2"/>
Minangka lembaga masarakat, PNTI minangka babaturan sarta mantuan pamaréntah dina palaksanaan program pangwangunan di widang kalautan sarta perikanan. <ref name="sumber2"/>
PNTI miboga komitmen pikeun kanaékan kesejahtraan pamayang sarta masarakat [[basisir]] sarta kelestarian lingkungan sagara sarta perairan séjénna.<ref name="sumber2"/>
Ngadegna organisasi pamayang PNTI ieu alatan kaayaan [[Indonésia]] tacan sugema minangka Nagara kepulaun boh dina ''konteks'' masih ''relative'' pendékna budaya bahari pikeun masarakat boh fakta yén jumplukan masarakat pamayang masih aya dina kaayaan sacara umum tacan sejahtera. <ref name="sumber2"/>
 
==Rujukan==
873

éditan