Béda révisi "Rokét"

180 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Umumna rokét anu ngagunakeun bahan beuleum éncér pikeun pangapungan ka rohang jomantara diwangun ti bagian-bagian katut (ti luhur ka handap, dina posisi rokét nangtung di tempat ngajalankeunna): irung rokét, bagian parabot, bagian [[tanki]] bahan beuleum, sarta mesin rokét.<ref name=sumber1></ref> Sabenerna kawas anu baris urang tempo, sok aya dua leuwih roket dina hiji misi pangapungan rohang jomantara, unggal rokét miboga bagian parabot, bagian tanki bahan bakar, sarta mesin roket sorangan-sorangan.<ref name=sumber1></ref> Tapi ngan aya hiji irung rokét dina roket kawas ieu.<ref name=sumber1></ref> Irung roket ngasupkeun muatan nu diwangun tina parabot-parabot ilmiah (dina panalungtikan) sarta meureun ogé muatan kasebut mangrupa kapsul rohang jomantara berawak anu baris ditempatkeun di orbit sakuriling bumi sarta [[bulan]].<ref name=sumber1></ref> Dina [[pélor balistik]], muatan éta ngawangun sirah [[nuklir]].<ref name=sumber1></ref>
Bagian parabot ogé disebut bagian kadali diwangun tina parabot anu ngadalikeun sarta ngatur pangapungan rokét sarta ogé ngirimkeun informasi ngeunaan pangapungan roket ka bumi.<ref name=sumber1></ref>
Bagian tanki bahan beuleum nyaéta bagian anu paling badag.<ref name=sumber1></ref> Hiji tanki di bagian ieu ngeusi bahan beuleum.<ref name=sumber1></ref> Hiji tanki anu séjén ngeusi bahan pangoksidasi anu ngabalukarkeun pameuleuman lamun ngaréaksi sacara [[kimia]] jeung bahan beuleum.<ref name=sumber1></ref> Dina kalolobaan rokét jeung bahan beuleum éncér, bahan beuleum anu dipaké nyaéta [[alkohol]] atawa [[minyak taneuh]] anu dilemeskeun.<ref name=sumber1></ref> Dina rokét jenis ieu, kudu aya pameuleuman sangkan bisa lumangsung meuleum.<ref name=sumber1></ref>
[[gambar:Liquid fuel rocket ja.png|thumb|right|250px|Jenis Bahan Bakar Padet]]
*Rokét Bahan Bakar Padet
Kawas halna dina rokét bahan beuleum éncér, muatan dina rokét jeung bahan beuleum mundel ogé aya diluhur, dituturkeun ku bagian parabot sarta bagian bahan beuleum.<ref name=sumber1></ref> Ngan aya hiji tanki bahan beuleum anu dipaké, anu dijieun ti bahan [[waja]] anu kuat.<ref name=sumber1></ref> Tanki ieu ngeusi [[karét]] sintétis anu geus dicampur bahan beuleum kimia anu loba ngandung [[oksigén]].<ref name=sumber1></ref> Bahan beuleum ieu katempona sarua kawas [[ban]] [[mobil]].<ref name=sumber1></ref> Bahan beuleum ieu ngawangun bungbung kalayan pipinding anu pohara kandel sarta liang leutik di tengahna anu manjang ti penclut nepi ka ka dasar bungbung.<ref name=sumber1></ref> Bahan beuleum ieu mimiti kabeuleum ti palebah ka arah luar.<ref name=sumber1></ref> Ku kituna rohang di tengah kasebut baris mangpaat minangka rohang pameuleuman.<ref name=sumber1></ref> Pakakas pangseuneuan piroteknik dipaké pikeun ngahasilkeun pameuleuman.<ref name=sumber1></ref> Pakakas pangseuneuan ieu diwangun kana kawat [[listrik]] anu dikurilingan kalayan bubuk mesiu baris hurung.<ref name=sumber1></ref> Dina rokét bahan bakar padet, “tanki bahan beuleum” sakaligus boga fungsi minangka “rohang pameuleuman.” Bungbung waja anu eusina bahan beuleum sakaligus ogé boga fungsi minangka [[motor]].<ref name=sumber1></ref> Pipa pancar kahubung (biasana dilas) di palebah handap.<ref name=sumber1></ref> Rokét bisa dikamudikeun kalayan masangkeun kamudi dina pipa pancar kawas halna dina motor jeung bahan beuleum éncér.<ref name=sumber1></ref> Cara anu séjén nyaéta kalayan menyemprotkeun gas lembam nu tekenanna luhur dina pipa pancar ku kituna ngabalikkeun dorongan gas buangan.<ref name=sumber1></ref>
[[Kategori:Roket]]
[[Kategori:Teknologi militer]]
== Tempo Ogé ==
 
* [[Daftar Rokét]]
* [[Mesin jét]]
* [[Roket cai]]
* [[Atlas (roket)|Roket Atlas]]
{{Link FA|pt}}
 
956

éditan