Béda révisi "Gunung Merapi"

Taya parobahan ukuran ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Dina kawah Pasarbubar kabentuk kerucut penclut Merapi anu ayeuna disebut minangka Gunung Anyar anu ayeuna jadi puseur aktivitas Merapi.<ref name=sumber2></ref> Batuan dasar ti Merapi kira-kira saumur Merapi Kolot.<ref name=sumber2></ref> Sedengkeun Merapi anu ayeuna ieu umurna kira-kira 2000 taun.<ref name=sumber2></ref> Letusan badag ti Merapi lumangsung di mangsa katukang anu dina sebaran materialna geus nutupan [[Candi Sambisari]] anu perenahna ± 23 km kidul ti Merapi.<ref name=sumber2></ref> Studi stratigrafi anu dipigawé ku Andreastuti (1999) geus némbongkeun yén sawatara letusan badag, kalayan indek letusan (VEI) kira-kira 4, tipe Plinian, geus lumangsung di mangsa katukang.<ref name=sumber2></ref> Letusan badag pamungkas kalayan sebaran anu cukup lega ngahasilkeun Selokopo tephra anu lumangsung kira-kira kira-kira 500 taun anu katukang.<ref name=sumber2></ref> Erupsi eksplosif anu leuwih leutik katiténan kira-kira 250 taun ka tukang anu ngahasilkeun Pasarbubar tephra.<ref name=sumber2></ref>
 
== LihatTempo pulaogé ==
* [[Taman Nasional Gunung Merapi]].
* [[Daftar gunung di Indonesia]]
* [[Daftar gunung berapiseuneu di Indonesia]]
==Rujukan==
{{reflist}}
956

éditan