Béda révisi "Kahitna"

3.389 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Kahitna.jpg|thumb|right|200px|Kahitna]]
'''Kahitna''' nya éta grup musik asal [[Bandung]], [[Jawa Barat]] anu dijieun ping [[24 Juni]] [[1996]], nu diidean ku [[musisi]] [[Yovie Widianto]] anu sakaligus jadi pamaén [[keyboard]]<ref name="sumber1">[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/k/kahitna/ Kahitna](diakses 4 Desember 2011)</ref>. Kulantaran ''aransemen'' [[musik]] anu hadé, Kahitna suksés ngagabungkeun unsur [[jazz]], [[pop]], [[fussion]] jeung [[etnik]] anu ngirut ati ''para Soulmate'',sesebutan jang para ''fans'' Kahitna<ref name="sumber1></ref>. Ngaran Kahitna sorangan asalna tina basa [[Philipina]],anu harti 'sanajan kitu', tapi tungtungna dipelesetkeun jadi [[basa Sunda]] 'Ka' jeung 'Na' nu mangrupa ''awalan'' jeung ''ahiran''<ref name="sumber1></ref>.Nepi ka lamun dihijikeun hartina jadi 'anu pang hitsna'<ref name="sumber1></ref>.
 
Anggota Kahitna nya éta [[Yovie Widianto]] ([[piano]], [[keyboard]]), [[Mario Ginanjar]] ([[vokalis]]), [[Hedi Yunus]] ([[vokalis]]), [[Carlo Saba]] ([[vokalis]]), [[Dody Isnaini]] ([[bass]]), [[Harry Suhardiman]] ([[perkusi]]), [[D. Bambang Purwono]] ([[keyboard]]), [[Budiana Nugraha]] ([[drum]]) jeung [[Andrie Bayuaji]] ([[gitar]])<ref name="sumber1></ref>. Lian ti anu geus disebutkeun aya ogé hiji deui anu pernah jadi anggota tapi tuntungna kaluar nya éta [[Ronny Waluya]]<ref name="sumber1></ref>.
 
Sajarah ayana Kahitna dimimitian nalika taun [[1983]], [[Yovie Widianto]] nyieun band anu ngaranna [[Coops Rhythm Section]]<ref name="sumber1></ref>.Lolobana anu jadi anggota band éta jadi [[Indonesia 6]], [[Ruth Sahanaya]] jeung Kahitna<ref name="sumber1></ref>. Kusabab ayana bébédaan ''idealisme'', [[Yovie Widianto]] tungtungna ngundurkeun diri tina grup [[Coops Rhythm Section]] anu satuluyna nyieun grup ''KAHITNA''<ref name="sumber1></ref>. Nalika mimiti ayana [[vokalis]] Kahitna nya éta [[Tri Utami]] anu kiwari nyanyi sorangan<ref name="sumber1></ref>.Tapi dina kamekaranana Kahitna ngalaman gunta-ganti anggota nepi ka jiga ayeuna nya éta [[Yovie Widianto]] ([[piano]], [[keyboard]]),[[Mario Ginanjar]] ([[vokalis]]),[[Hedi Yunus]] ([[vokalis]]),[[Carlo Saba]] ([[vokalis]]),[[Dody Isnaini]] ([[bass]]),[[Harry Suhardiman]] ([[perkusi]]),[[D. Bambang Purwono]] ([[keyboard]]),[[Budiana Nugraha]] ([[drum]]),[[Andrie Bayuaji ]]([[gitar]]<ref name="sumber2">[http://erydjava.com/kahitna-biografi KAHITNA Biografi](diakses 4 Desmber 2011)</ref><ref name="sumber1></ref>.
 
Dina musikna Kahitna loba ngaluarkeun lau anu temana cinta bari ngadumaniskeun unsure-unsur [[jazz]], [[pop]], [[fusion]], [[latin]] malah [[étnik]]<ref name="sumber1></ref>. Album anu pernah dirilis di antarana nya èta, Cerita Cinta [[1994]], Cantik [[1996]], Sampai Nanti [[1998]], Permaisuriku [[2000]], The Best Of Kahitna (kompilasi,[[ 2002]]), Cinta Sudah Lewat [[2003]] jeung Soulmate [[2006]]<ref name="sumber1></ref>.
==Diskografi==
1. "Cerita Cinta" [[1994]]<ref name="sumber1></ref></br>
2. "Kahitna II" [[1997]]<ref name="sumber1></ref></br>
3. "Cantik" [[1996]]<ref name="sumber1></ref></br>
3. "Sampai Nanti" [[1998]]<ref name="sumber1></ref></br>
4. "Permaisuriku" [[2000]]<ref name="sumber1></ref></br>
5. "The Best Of Kahitna" [[2002]]<ref name="sumber1></ref></br>
6. "Cinta Sudah Lewat" [[2003]]<ref name="sumber1></ref></br>
7. "Soulmate" [[2006]]<ref name="sumber1></ref></br>
8. "lebih Dari Sekedar Cantik" [[2010]]<ref name="sumber1></ref></br>
 
==Referensi==
{{reflist}}
1.031

éditan