Béda révisi "Neraca"

217 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Weighing scales Ulan-Yde.JPG|thumb|right|Sarupaning Neraca]]
'''Neraca''' nya éta alat ukur [[massa]].<ref name="neraca"/> Dina ngukur massa maké neraca ngamangpaatkeun [[gaya gravitasi]].<ref name="neraca"/> Lobana gaya gravitasi sabanding jeung massa.<ref name="neraca"/>
 
==Rupa-rupa neraca==
Aya sawatara rupa-rupa neracadiantarana:
* '''Neraca ([[timbangan]])''' [[pasar]]. Neraca iniieu banyakloba sekalidipaké digunakan dalam prosespikeun jual belibeuli di pasar,misalnya digunakanmisalna untukdipaké menimbangpikeun nimbang [[daging]], beras[[béas]], gula, dlljrrd.<ref name="neraca"/>
* '''Neraca Dua Lengan'''. Neraca iniieu bergunadipaké untukpikeun mengukurngukur massa benda, misalnyamisalna [[emas]], [[batu]], [[kristal]] benda, dan lain-lainjrrd.<ref Batasname="neraca"/> Wates ketelitiantalitina neraca analitis dua lenganyaitulenga nya éta 0,1 gram.<ref name="neraca"/>
* '''Neraca Ohauss'''. Neraca iniieu bergunadipaké untukpikeun mengukurngukur massa benda atauatawa logam dalamdina praktekprakték [[laboratorium]]. Kapasitas beban yanganu ditimbang denganmenggunakanmaké neraca iniieu adalahnya éta 311 gram. BatasWates talitina ieu ketelitianbarang neracaOhaussnya yaituéta 0,1 gram.
* '''Neraca Lengan Gantung'''.<ref name="neraca"/> Neraca iniieu bergunadipaké untukpikeun menentukanngukur massa benda, yangcarana cara kerjanyadengan menggeserngagésérkeun beban pemberatnu beurat di sepanjangunggal batangbatangna.<ref name="neraca"/>
* '''Neraca Digital Neraca'''.<ref diigital (name="neraca"/> elektronik) di dalam penggunaanya sangatKaasup praktis, karenaalatan besar massa benda yanganu diukur langsung ditunjuk danterbacajeung padabakal layarnyakabaca dina layar.Ketelitian<ref name="neraca"/> digitalTalitina iniieu sampaibarang dengan0nya éta 0,001 gram.<ref name="neraca">[http://www.scribd.com/doc/57196820/Makalah-Alat-Ukur-Mekanik Makalah Alat Ukur Mekanik] (Dicutat tanggal 4 Desember 2011) </ref>
http://www.scribd.com/doc/57196820/Makalah-Alat-Ukur-Mekanik Makalah Alat Ukur Mekanik]
 
 
1.725

éditan