Béda révisi "Gunung Bromo"

2.341 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar Bromo nyaeta gunung aktif nu mangrupa bagean tina Taman Nasional Bromo Tengger Semeru nu diresmikeun ku pamarentah dina taun 1997.)
 
[[gambar:Mount Bromo.jpg|thumb|300px|gunung lawu|right]]
Bromo nyaeta gunung aktif nu mangrupa bagean tina Taman Nasional Bromo Tengger Semeru nu diresmikeun ku pamarentah dina taun 1997.
'''Bromo''' nyaeta gunung aktif nu mangrupa bagéan tina [[Taman Nasional Bromo Tengger Semeru]] nu diresmikeun ku pamaréntah dina taun [[1997]].<REF NAME=SUMBER2> {{en}}[http://www.volcano.si.edu/world/volcano.cfm?vnum=0603-31=] (Dicutat tanggal 04 Oktober 2011)</ref>.<ref name=sumber1> Lubis, Nisrina.2010. Full Traveling Yuk.!. Yogyyakarta: Diva Press</ref>
Legana 5.250 héktar sarta aya jangkungna 2.392 méter di luhur permukaan [[sagara]].<ref name=sumber1> Lubis, Nisrina.2010. Full Traveling Yuk.!. Yogyyakarta: Diva Press.</ref> Ti penclut gunung, bisa kasampak kawah anu rubak jeung kapuloan [[haseup]] anu kaluar ti dasar.<ref name=sumber1></ref> Gunung Bromo perenahna antara [[Kabupatén Pasuruan]], [[Probolinggo]], sarta [[Malang]], [[Jawa Wétan]]. Tapi, sacara administratif wewengkon ieu mangrupa bagian ti Probolinggo. Gunung Bromo bisa dihontal ku tutumpakan pribadi atawa angkutan umum.<ref name=sumber1></ref> Bisa ditempuh jeung dua rute. Kahiji, ngaliwatan panto kulon alatan henteu bisa diliwatan ku tutumpakan [[mobil]], kajaba [[jeep]].<ref name=sumber1></ref> Lamun ngaliwatan ieu leuwih hadé leumpang ti Désa [[Wonokitri]] anu jarakna 13 kilo. Rute kadua, ngaliwatan panto kalér ti arah Probolinggo.<ref name=sumber1></ref> Kalayan maké jalur ieu, bisa ngagunakeun tutumpakan naon ogé alatan jalan anu diliwatan henteu nangtawing teuing. Lamun hayang nyaksian lautan keusik, mangka disarankeun pikeun ngaliwatan panto kalér.<ref name=sumber1></ref> Sabalikna, lamun hayang nempo ''sunrise'', mangka leuwih praktis ngaliwatan panto kulon.<ref name=sumber1></ref> Désa pangdeukeutna pikeun ngahontal Bromo ti arah Probolinggo nyaéta Cemorolawang. <ref name=sumber1></ref> Désa ieu bisa dihontal kalayan ngagunakeun angkutan umum ti Probolinggo sarta ti Cemorlawang ka bromo Bromo, carana bisa nyéwa [[kuda]], jeep, atawa leumpang.<ref name=sumber1></ref>
==Rujukan==
{{reflist}}
{{pondok}}
 
[[Kategori:Gunung di Jawa Timur]]
[[Kategori:Taman Nasional Bromo Tengger Semeru]]
 
[[de:Bromo]]
[[en:Mount Bromo]]
[[et:Bromo]]
[[fr:Bromo]]
[[hi:ब्रोमो पर्वत]]
[[it:Bromo (vulcano)]]
[[ja:ブロモ山]]
[[jv:Gunung Bromo]]
[[map-bms:Gunung Bromo]]
[[ms:Gunung Bromo]]
[[nl:Bromo]]
[[pl:Bromo]]
[[ro:Bromo]]
[[ru:Бромо]]
[[su:Upacara Kasada Bromo]]
[[sv:Bromo]]
[[th:ภูเขาไฟโบรโม]]
[[uk:Бромо]]
[[zh:布羅莫火山]]
956

éditan