Béda révisi "Karimun Jawa"

1.502 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar Karimunjawa nyaéta gugusan pulo sarta peregangan dina arah kulon sagara 83 km ti Jepara. Jawa Tengah. Kapuloan ieu téh sajumplukan pulo di 27 sagara java. Ngan tujuh ti pulo-...)
 
'''Karimun Jawa''' nyaéta gugusan pulo sarta peregangan dina arah kulon [[sagara]] 83 km ti [[Jepara]], Jawa Tengah.Lubis, Nisrina.2010. Full Traveling Yuk.!. Yogyyakarta: Diva Press</ref> Ngaran Karimunjawa dicokot ti [[basa Jawa]] 'kremun kremun saking taneuh Jawi' nu dicekel ku salah sahiji [[Wali Songo]], pikeun ngagambarkeun sabaraha gedé kapuloan mini ti [[Jawa]], nu benerna ti [[Semarang]] sarta Jepara.<ref name=sumber2> {{en}} [http://www.karimunjawa-islands.com/] (Dicutat tanggal 04 Oktober 2011)</ref> Kapuloan ieu téh sajumplukan pulo di 27 sagara java.<ref name=sumber1></ref> Ngan tujuh ti pulo-pulo anu dicicingan.<ref name=sumber1></ref> Umumna, pulo-pulo éta mangrupa [[leuweung tropis]] tanah datar sarta ngan 5 [[pulo]] anu dicicingan ku nu nyicingan, nyaéta Pulo Karimun Jawa, [[Pulo Kemujan]], [[Pulo Parang]],[[Pulo Reungit]], sarta [[Pulo Genting]].<ref name=sumber1></ref> Saprak taun [[2001]], Karimun Jawa ditetepkeun minangka Taman Naional Karimun Jawa kalayan lega wewengkonna 111.625 héktar.<ref name=sumber1></ref> Jeung kaayaan alamna anu éndah sarta asri, Karimun Jawa nawarkeun daya tarik wisata alam anu éstuning mincut ati. <ref name=sumber1></ref> Aya sajumlah [[flora]] sarta [[fauna]] di tempat ieu, kawas t[[erumbu karang]], [[leuweung manrove]], [[leuweung basisir]], sarta [[leuweung tanah datar]].<ref name=sumber1></ref> Sedengkeun kakayaan faunana diwangun saperti [[rusa]], [[kera buntut panjang]], sarta ratusan [[fauna cai]].<ref name=sumber1></ref> Sajaba ti éta, aya ogé jenis fauna langka anu cicing di Pulo Manuk sarta Pulo Galeang, kawas manuk [[élang]] sagara harigu bodas sarta 2 jenis [[penyu]], nyaéta [[penyu sisit]] sarta [[enyu héjo]].<ref name=sumber1></ref>
Karimunjawa nyaéta gugusan pulo sarta peregangan dina arah kulon sagara 83 km ti Jepara. Jawa Tengah. Kapuloan ieu téh sajumplukan pulo di 27 sagara java. Ngan tujuh ti pulo-pulo anu dicicingan. Terumbu karang nyaéta campuran ti tepi, penghalang, sarta patch jeung jejero handap mimitian ti 15 nepi ka 40 méter.
==Rujukan==
{{reflist}}
{{pondok}}
[[Kategori:Karimun Jawa]]
[[id:Karimun Jawa]]
956

éditan