Béda révisi "Pulo Biawak"

577 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
{{Infobox Islands
|name = Biawak
|image name = biawak.JPG
|image caption = Citra satelit Pulau Biawak
|native name =
|native name link =
|locator map = Locator_kabupaten_indramayu.png
|location = [[Asia Tenggara]]
|coordinates = +6° 16' 17.82", +115° 59' 30.56"
|archipelago = [[Kepulauan Sunda Besar]]
|area = 120 hektare
|highest mount =
|elevation =
|country = Indonesia
|country admin divisions title =
|country admin divisions =
|country largest city =
|country largest city area =
|population = 0
|population as of = 2005
|density = 0
|ethnic groups = Jawa
}}
 
'''Pulo Biawak''' ieu sacara administratif kaasup kadina wewengkon [[Désa Pabean Ilir]] [[Kabupatén Indramayu]], perenahna di leupas basisir sagara jawa ± 40 km di palebah kalér basisir Indramayu dina posisi 06°56’022’’ LS sarta 108°22’015’’ BT.<ref name=sumber1> {{id}} [http://info.jangkarfm.co.id/2011/06/menguak-sisi-lain-pulau-biawak.html] (Dicutat tanggal 04 Desember 2001)</ref> Kalayan legana pulo ± 120 ha, diwangun ti ± 80 ha [[Leuweung bako]] sarta ± 40 ha [[leuweung basisir]] / darat.<ref name=sumber1></ref> Dina mangsa [[pamaréntahan walanda]] pulo ieu geus dijieun Mercusuar anu gunana minangka petanda pikeun hilir mudikna [[parahu]] walanda.<ref name=sumber1></ref> Mercusuar ieu ayeuna geus umuran 138 taun diwangun dina mangsa pamaréntahan Z.M. WILLEM III dina taun 1872, nepi ka ayeuna mercusuar ieu masih kuat nangtung sanajan geus sabaraha kali ngalaman renofasi dina anak tanggana anu geus koropok didahar ku jaman sarta masih boga fungsi minangka pertanda pikeun para pamayang atawa ogé kapal séjénna.<ref name=sumber1></ref>
==Habitat Biawak==
956

éditan