Béda révisi "Belérang"

228 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (mindahkeun Belerang ka Belérang)
[[Gambar:S-TableImage.png|250px|thumb|Walirang dina sistem periodik]]
'''Walirang''', '''Belérang''' atawa '''Sulfur''' nyaéta unsur non logam boga warna [[konéng]] anu henteu aya rasana sarta henteu kaangseu, lambang kimiana téh S.<ref name=sumber1> {{id}} Syukur, Abdul. dkk. 2005. Ensiklopedia Umum untuk Pelajar. PT Ichtiar Baru Van Hoeve</ref> Walirang mangrupa bahan kimia anu kapanggih ti [[kawah]] atawa ti jero [[taneuh]].<ref name=sumber1> Tamsyah, Budi Rahayu. 1996. Kamus Lengkap Sunda-Indonesia, Indonesia-Sunda, Suda-Sunda. Bandung: Pustaka Setia. Kaca 746</ref> Dina [[sistem periodik]], walirang aya dina golongan VIA sarta période 3.<ref name=sumber1></ref> Nomer atom walirang nyaéta 16 sarta massa atom relatifna 32,07 gr/mol.<ref name=sumber1></ref> Belerang ngabogaan titik leyur dina suhu 115,2 derajat celsius sarta titik ngagolakna dina suhu 444,6 derajat celsius.<ref name=sumber1></ref>
==Walirang dina Alam==
Walirang aya di alam dina jumlah badag, boh dina wangun murni boh dina wangun senyawa.<ref name=sumber1></ref> Kerak bumi ngandung 0,05% walirang, sedengkeun tepas bumi nunda 15%.<ref name=sumber1></ref> Kawah ti [[gunung]] seuneuan, contona ngandung walirang dina jumlah badag.<ref name=sumber1></ref> [[Batubara]], [[minyak bumi]], sarta [[gas]] alam ogé ngandung walirang.<ref name=sumber1></ref> Dina wangun murni, walirang kapanggih kacampur jeung gipsum.<ref name=sumber1></ref> Dina wangun sanyawa, walirang aya dina mineral sulfida sarta sulfat, kawas galena, pirit, sinabar, spalerit, stibnit, barit , sarta selesit, sajaba ti éta walirang ogé aya dina substansi organik nu loba, kawas [[endog]], [[buuk]], sarta [[protéin]].
956

éditan