Béda révisi "Nyi Roro Kidul"

164 bita dipupus ,  9 tahun yang lalu
Putri Kadita indit bari ceurik.<ref name="web"/> Teu nyaho kudu kamana pilampaheunana.<ref name="web"/> Ampir tujuh poé tujuh peuting lalampahan manéhna nepi di Laut Kidul.<ref name="web"/> Tuluy manéhna ngajleng ka jero laut.<ref name="web"/> Éta cai laut nyageurkeun panyakit Kadita nepi ka antukna mah Kadita jadi pangawasa laut kidul tur meunang jujuluk Nyi Roro Kidul.<ref name="web"/>
 
==Makam Nyi RorotRoro Kidul==
Di [[Pelabuhan Ratu]] aya makam nu dipercaya jadi makam Nyi Roro Kidul.<ref name="web2">[http://explore-indo.com/bahari/247-pantai-pelabuhan-ratu-panorama-keindahan-laut-berselimut-mistik.html Mistik] (Diakses tanggal 31 Oktober 2011) {{id}}</ref> Perenahna 20 km ti Pelabuhan Ratu nya éta di [[basisir Karang Hawu]].<ref name="web2"/> Di ieu makam ogé aya rohangan husus nu didominasi ku warna beureum tur aya lukisan gedé nu ngagambarkeun Nyi Roro Kidul.<ref name="web2"/> salian ti éta di gigireun makam Nyi Roro Kidul aya ogé makam [[Eyang Jalah Mata]], [[Eyang Sanca Manggala]] jeung [[Eyang Syeh Husni Ali]].<ref name="web2"/>
 
==Hajat Laut==
Pamaké anonim