Béda révisi "Masigit"

37 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (r2.5.5) (bot Ngarobih: da:Moské)
[[Gambar:Badshahi Mosque July 1 2005 pic32 by Ali Imran.jpg|thumb|right|300px|[[Masjid Badshahi]] di [[Lahoré]], [[Pakistan]] kalayan [[iwan]] di tengah, tilu kubah, jeung lima [[manara]]]]
 
'''Masjid''', atanapi '''mesjid'''/'''masigit''', nyaéta [[tempat ibadah]] keur panganut agama [[Islam]] ([[Muslim]]). Lian ti pikeun ibadah, masjid oge dijadikeun puseur kahirupan muslim. [[Muslim]] sering ngarujuk masjid kana [[basa Arab]], '''masjid''' (jamak ''masajid'') ([[basa Arab]]: مسجد — [[International Phonetic Alphabet|dikecapkeun]]: /{{IPA|ˈmas.ʤid}}/ atawa /{{IPA|ˈmas.ˈɡʲid}}/). Kecap [[Basa Inggris|Inggrisna]] nyaéta "mosque" nu nunjukkeun sagala rupa wangunan keur ibadahna umat Islam, sanajan ari dina basa Arab mah aya pangbédaan antara tempat ibadah nu leutik (disebut musola) atawa masjid gedé keur solat berjama'ah (''masjid jami'') (basa Arab: جامع), nu mibanda komunitas sarta fasilitas nu leuwih loba.
 
Kagunaan utama masjid nyaéta mangrupakeun tempat [[solat]] berjama'ah keur sakumna Muslim. Sanajan kitu, kiwari masjid dipikawanoh minangka pintonan [[arsitéktur Islami]] keur [[umat|komunitas Muslim]]. Masjid geus mekar ti saprak ayana rohangan tanpa hateup nyaeta [[Msjid Kuba]] jeung [[Masjid Nabawi]] dina [[abad ka-7]]. Kiwari, kalolobaan masjid marake momolo, [[munara]], jeung bale keur solat. Masjid asalna ti [[Jajirah Arab]], tapi kiwari geus aya di sakabeh buana nu dicicingan di sakuliah dunya. Masjid lain ngan saukur tempt keur ibadah jeung ngadoa, tapi ope mangrupakeun tempat keur dijr ngeunaan Islam sarta sakur jalma nu percaya.
7.278

éditan