Béda révisi "Pluto"

13 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (r2.7.2) (bot Nambih: or:ପ୍ଲୁଟୋ)
Saprak kapanggih ku [[Clyde William Tombaugh]], saurang astronom ngora di [[Observatorium Lowell]], dina 18 Pebruari [[1930]], Pluto saterusna jadi salah sahiji anggota ti [[Tata Surya]] anu panglaérna tempatna.<ref name="sumber1"/>
Jarak Pluto jeung panonpoé nya éta 5.900,1 juta kilométer. <ref name="sumber1"/>
Pluto ngabogaan diameter anu ngahontal 4.862 km sarta ngabogaan massa 0,002 massa [[Bumi]]. <ref name="sumber1"/>
Période rotasi Pluto ny aéta 6,39 poé, sedengkeun période [[révolusi]] nya éta 248,4 warsih. <ref name="sumber1"/>
Wangun Pluto jiga jeung [[Bulan]] kalayan atmosfer anu ngandung [[metan]].
Para pakar yakin fenomena éta disebabkan ku parobahan dina es anu aya di permukaan Pluto diwaktu [[planét]] ieu ngasupan tahap anyar ti orbit salila 248 warsih. <ref name="sumber2"/>
Gambar-gambar anyar ieu nempokeun nitrogen anu ngimpel beuki bersinar di kalér sarta beuki gelap di bagian kidul. <ref name="sumber2"/>
Parobahan-parobahan ieu kamungkinan badag mangrupa akibat tina lé'éhna es[[és]] di [[kutub]] anu kakeunaan sinar panonpoé[[Panonpoé]] samentara di [[kutub]] séjénna ngimpel.<ref name="sumber2"/>
 
==Rujukan==
873

éditan