Buka ménu utama

Parobahan

46 bita dipupus ,  7 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
|cctld = [[.mw]]<ref name="BBC" />
|calling_code = 265<ref name="BBC" />
|footnotes = <sup>1</sup> Pakiraan populasi pikeun nagara ieu kedahkuduna mah diperhatoskeun éfékogé kana lobana nu pupus tiakibat AIDS; hal ieu bisa ngahasilkeunnyababkeun hareoanajén harepan hirup anunu leuwih leutiksaeutik, tingkat kamaotanpupusna orok jeung jalmi nu leuwih luhur, tingkat populasi jeung kamekaran anupopulasi nu leuwih handap, sarta paerobihanjeung dinarobihna distribusipanyebaran populasi dumasaradumasar yuswaumur jeung lalaki/awéwé anu bisa di luar titinimbang nu dikira.<br /><sup>2</sup>Informasi dicutat ti CIA Factbook iwal anu dibéré catetan.}}
 
'''Républik Malawi''', atawa baheulana kawanoh salaku [[Nyasaland]], nya éta hiji [[nagara nu dilingkung]] nu aya di [[Afrika]] beulah tenggara. Nagara ieu wawatesan jeung [[Zambia]] di kalér-kulon, [[Tanzania]] di kalér-wétan, sarta [[Mozambik]] di wétan, kidul jeung kulon. Nagara ieu kapisah ti Tanzania jeung Mozambik ku [[Dano Malawi]]. Ibu kotana nya éta [[Lilongwe]], kota panggedéna nya éta [[Blantyre, Malawi|Blantyre]] teras anu kadua [[Mzuzu]]. Ngaran Malawi asalna ti [[Maravi]], hiji ngaran heubeul ti [[urang Nyanja]] anu nyicingan wewengkon ieu.
7.123

éditan