Béda révisi "Lésotho"

33 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
|cctld = [[.ls]]
|calling_code = [[+266|266]]
|footnotes = <sup>1</sup> Pakiraan pikeun nagara ieu kedahkuduna mah diperhatoskeun éfékogé tikana lobana nu pupus akibat AIDS; hal ieu bisa ngahasilkeunnyababkeun ajén harepan hirup anunu leuwih leutiksaeutik, tingkat kamaotanpupusna orok jeung jalmi nu leuwih luhur, tingkat populasi jeung kamekaran anupopulasi nu leuwih handap, sartajeung paerobihanrobihna dina distribusipanyebaran populasi dumasar yuswaumur jeung lalaki/awéwé anu bisa di luar titinimbang nu dikira.}}
 
'''Lésotho''', resmina '''Karajaan Lésotho''', nya éta hiji [[nagara nu dilingkung]] jeung [[énklave jeung éksklave|énklave]], sakabéhna dilingkung ku sahiji-hijina tatanggina, [[Afrika Kidul|Républik Afrika Kidul]]. Ibu kota jeung kota panggedéna nya éta [[Maseru]]. Lésotho mangrupakeun anggota ti [[Pasamakmuran Bangsa-Bangsa]]. Ngaran '''Lésotho''' kasarna bisa ditarjamahkeun ka ''lemahna urang anu maké basa [[basa Sotho|Sesotho]]''.<ref>{{cite book|title=No Place Left to Bury the Dead|first=Nicole|last=Itano|publisher=Simon and Schuster|year=2007|page=314|isbn=0743270959}}</ref> Kira-kira 40% populasi hirup di handapeun [[Garis kamiskinan|garis kamiskinan internasional]] 1,25 $AS per poé.<ref>[http://hdr.undp.org/en/media/HDI_2008_EN_Tables.pdf ''Human Development Indices''], Table 3: Human and income poverty, p. 35. Ditarima 1 Juni 2009</ref>
7.146

éditan