Béda révisi "Sapi"

44 bita dipupus ,  9 tahun yang lalu
←Ngabolaykeun révisi 359211 ku 114.79.16.133 (Obrolan)
(←Ngabolaykeun révisi 359211 ku 114.79.16.133 (Obrolan))
'''Sapi''' mangrupakeun [[sato]] tandukan hasil [[doméstikasi]] anggota [[subfamili]] [[Bovinae]] ti [[famili]] [[Bovidae]]. Sapi diternakkeun pikeun diala [[daging]], [[susu]], [[kulit]], jeung tanagana. Di [[India]], misalna, sapi téh malah dihurmat, teu meunang dirogahala numutkeun kapercayaan Hindu. Kiwari, sadunya téh aya kira 1,3 miliar sapi [http://cattle-today.com/].
 
Numutkeun idéntifikasi munggaran ku [[Carolus Linnaeus]], sapi téh digolongkeun kana tilu [[spésiés]]: ''Bos taurus'' (sapi Eropah, kaasup tipe nu sarupa ti [[Aprika]] jeung [[Asia]]), ''Bos indicus'' (''[[zebu]]''), jeung ''Bos primigenius'' (geus lastari). Nu pamungkas mangrupakeun [http://www.terpopuler.net/ Berita Terbaru] karuhun pikeun dua nu ti heula. Kadieunakeun, tilu spésiés ieu ngariut jadi hiji, maké ngaran ''Bos primigenius taurus'', ''Bos primigenius indicus'', atawa ''Bos primigenius primigenius''. Sapi ieu bisa ogé baranahan mun jeung spésiés séjén nu deukeut, misalna jeung [[yak]], [[banténg]], [[gaur]], jeung [[bison]]. Teu bisa sotéh jeung [[munding]].
<!--
==Biologi==
7.276

éditan