Béda révisi "Sebaran seragam"

Taya parobahan ukuran ,  17 tahun yang lalu
Variabel random nu mibanda unggal nilai ''n'' nu mungkin ''x''<sub>1</sub>, ''x''<sub>2</sub>, ..., ''x''<sub>''n''</sub> ngabogaan kamungkinan nu sarua dina sebaran seragam diskrit, saterusna kamungkinan keur unggal hasil ''x''<sub>''i''</sub> nyaeta 1/''n''. Conto gampang dina sebaran seragam diskrit nyaeta ngalungkeun dadu. Nilai nu mungkin ''x'' nyaeta 1, 2, 3, 4, 5, 6; dina unggal alungan, kamungkinan salah sahiji nilai muncul nyaeta 1/6.
 
Dina kasus nilai variabel random nu mibanda sebaran normal ngarupakeun [[real number|realriil]], ngamungkinkeun keur ngagambarkeun fungsi kumulatif sebaran dina watesan ''degenarate'' sebaran, nyaeta
 
:<math>F(x)={1\over N}\sum_{i=1}^N\theta(x-x_i)</math>
5.857

éditan