Béda révisi "Kabupatén Karawang"

16 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
m
Robot: Perubahan kosmetika
m (Robot: Perubahan kosmetika)
'''Kabupatén Karawang''' mangrupakeun hiji [[kabupatén]] di [[Propinsi]] [[Jawa Barat]], [[Indonésia]]. Ibukotana nyaéta '''Karawang'''. Kabupatén ieu wawatesan jeung [[Kabupatén Bekasi]] tur [[Kabupatén Bogor]] di beulah kulon, [[Laut Jawa]] di beulah kalér, [[Kabupatén Subang]] di beulah wétan, [[Kabupatén Purwakarta]] di beulah wétan kidul, sarta [[Kabupatén Cianjur]] di beulah kiduleunnana.
 
== Topografi ==
Kalolobaan wilayah Kabupatén Karawang mangrupakeun dataran handap, sarta di sabagéan wilayah beulah kidul mangrupa dataran luhur.
 
== Démografi ==
Pangeusina umumna nyaeta suku [[Sunda]] nu maké [[Basa Sunda]].
 
== Babagian Administratif ==
Kabupatén Karawang ngawengku 30 [[kacamatan]], nu kabagi deui kana 309 [[désa]] jeung [[kalurahan]]. Pusat pamaréntahannana Kabupaten Karawang aya di Kacamatan [[Karawang, Karawang|KarawangKarawangnyaeta]]nyaeta di Jalan Jend. Ahmad Yani by pass Karawang.
 
== Poténsi ékonomi ==
=== Industri ===
Karawang mangrupakeun salasahiji kawasan industri di beulah wétan Jakarta, diantarana:
* Kawasan International Industry City [[KIIC]] anu ngawengku sababaraha pamarentahan desa nyaeta Desa Wadas, Desa Sukaluyu, Desa Puseurjaya.
* Kawasan Industri Kujang Cikampek [[KIKC]] beulah wetan Karawang.
 
=== Tatanén ===
Karawang kasohor minangka salasahiji [[leuit]]na [[paré]] [[Jawa Kulon]].
{{bagean-pondok}}
 
== Transportasi ==
Ibukota kabupatén Karawang aya di di jalur [[pantura]]. Kabupatén ieu diliwatan ku jalan tol Jakarta-Cikampék sarta Cipularang (Cikampék-Purwakarta-Padalarang). [[Cikampék, Karawang|Cikampék]] mangrupakeun kota kacamatan nu aya di beulah wetan Kabupatén Karawang. Di Cikampék aya [[stasion karéta api]], nu mangrupakeun tempat papanggihna dua jalur utama ti [[Kota Bandung|Bandung]] jeung ti [[Kota Cirebon|Cirebon]] nuju ka Jakarta.
 
== Sajarah ==
Kabupatén Karawang neundeun loba catatan sajarah. [[Rengasdengklok, Karawang|Rengasdengklok]] mangrupakeun tempat dimana [[Soekarno]]-[[Mohammad Hatta|Hatta]] dibawa ku para pamuda Indonesia samemeh Proklamasi Kamardekaan Indonesia tanggal [[16 Agustus]] [[1945]] jang ngarancang naskah proklamasi. Rengasdengklok mangrupakeun daerah anu ngamimitian ngibarkeun [[bendera]] merah putih. Kota Karawang oge jadi inspirasi sastrawan [[Chairil Anwar]] nulis karya ''Antara Karawang-Bekasi''. Karawang ngadeg kaping [[14 Séptémber]] [[1633]].
 
55

éditan