Béda révisi "Perang Dalapan Puluh Taun"

54 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
m
r2.7.3) (bot Nambih: el:Ογδοηκονταετής Πόλεμος; kosmetik perubahan
m (r2.7.3) (bot Nambih: el:Ογδοηκονταετής Πόλεμος; kosmetik perubahan)
'''Perang Dalapan Puluh Taun''', atawa '''Perang Kamerdikaan Walanda''' (1568-1648),<ref>Maanen, H. van (2002), ''Encyclopedie van misvattingen'', Boom, p. 68. ISBN 905352834290-5352-834-2.</ref> dimimitian minangka lalawanan ka [[Philip II ti Spanyol]], pangawasa wewengkon [[Habsburg Walanda]]. Perang lekasan jeung [[Katengtreman Westphalia]]. Usaha ieu junun kalayan merdikana tujuh propinsi, anu saterusna ngahiji nyieun [[Republik Walanda]].
 
== Rujukan ==
[[Kategori:Perang]]
 
{{Link FA|nds-nl}}
{{Link FA|nl}}
{{Link FA|ro}}
{{Link FA|nds-nl}}
 
[[af:Tagtigjarige Oorlog]]
[[da:Firsårskrigen]]
[[de:Achtzigjähriger Krieg]]
[[el:Ογδοηκονταετής Πόλεμος]]
[[en:Eighty Years' War]]
[[eo:Okdekjara Milito]]
17.479

éditan