Nyi Roro Kidul: Béda antarrépisi

1 bita dipupus ,  10 tahun yang lalu
m (Gambar Nyi_Roro_Kidul.jpg dipiceun kusabab di hapus ti Commons ku Fastily)
Putri Kadita indit bari ceurik. Teu nyaho kudu kamana pilampaheunana. Ampir tujuh poé tujuh peuting lalampahan manéhna nepi di Laut Kidul. Tuluy manéhna ngajleng ka jero laut. Éta cai laut nyageurkeun panyakit Kadita nepi ka antukna mah Kadita jadi pangawasa laut kidul tur meunang jujuluk Nyi Roro Kidul.
 
==Makam tRoroRoro Kidul==
Di [[Pelabuhan Ratu]] aya makam nu dipercaya jadi makam Nyi Roro Kidul pantai-pelabuhan-ratu-panorama-keindahan-laut-berselimut-mistik.html Mistik] Perenahna 20 km ti Pelabuhan Ratu nya éta di [[basisir Karang Hawu]]. Di ieu makam ogé aya rohangan husus nu didominasi ku warna beureum tur aya lukisan gedé nu ngagambarkeun Nyi Roro Kidul. salian ti éta di gigireun makam Nyi Roro Kidul aya ogé makam Eyang Jalah Mata, [Eyang Sanca Manggala jeung [[Eyang Syeh Husni Ali]].
 
Pamaké anonim