Béda révisi "Wilhelm Conrad Röntgen"

m
r2.7.3) (bot Nambih: af:Wilhelm Röntgen; kosmetik perubahan
m (r2.7.2) (bot Nambih: bar:Wilhelm Conrad Röntgen)
m (r2.7.3) (bot Nambih: af:Wilhelm Röntgen; kosmetik perubahan)
[[Gambar:Wilhelm Conrad Röntgen (1845--1923).jpg|thumb|210px|Wilhelm Conrad Röntgen (1845--1923)]]
'''Wilhelm Conrad Röntgen''' (gumelar [[27 Maret]] [[1845]] - maot [[10 Pébruari]] [[1923]]) nya éta [[élmuwan]], fisikawan asal [[Jerman]] anu manggihan [[Sinar X]] (sinar rontgen) anu nandaan dimulaina jaman [[fisika]] modéren jeung révolusi élmu kadokteran diagnostik<ref name="bio">[[http://www.biografitokohdunia.com/2011/05/biografi-wilhelm-conrad-rontgen.html Biografi tokoh - Wilhelm Conrad Rontgen]] (diaksés tanggal 4 Désémber 2011)</ref><ref name="memo">[[http://www.memobee.com/index.php?do=c.share_my_story&idms=141 Artikel ngeunaan Wilhelm Conrad Rontgen]] (diaksés tanggal 4 Désémber 2011)</ref>. Ku karyana ieu, Wilhelm meunangkeun nobél fisika pertama dina taun [[1901]]<ref name="bio"></ref><ref name="memo"></ref>.
 
Rontgen diajar di [[Universitas Utrecht]] taun [[1865]], manéhna neruskeun ka jurusan rékayasa mekanik di [[Politéknik Zurich]], [[Swiss]], tuluy digawé di Laboraturium Kundt anu dibingbing ku [[Clausius]], dosénna<ref name="bio"></ref><ref name="memo"></ref>. Sabada meunangkeun gelar ''Ph.d'' ([[1869]]), Rontgen jadi guru besar fisika di [[Universitas Strasbourg]] [[Perancis]] ([[1876]]-[[1879]]), Wurzburg ([[1888]]-[[1900]], tuluy pindah deui ka Jerman ([[1900]]) pikeun jadi pupuhu jurusan fisika di [[Universitas Munich]] nepi ka taun [[1920]]<ref name="bio"></ref><ref name="memo"></ref>.
 
Taun [[1895]], Rontgen ngayakeun panalungtikan ngeunaan hiji hal anu mgaliwatan lintasan arus listik ngaliwatan tekanan gas rendah<ref name="bio"/></ref><Ref name="memo"></ref>. Ieu panalungtikan méré pangdeudeul kana penemuan sinar X<ref name="bio"></ref>. Percobaan pertama sinar X dilakasanakeun ka leungeun pamajikanna<ref name="bio"></ref> name="memo"></ref>. Sinar X miboga sipat anu éléktromagnétik anu sarua jeung sinar séjén tapi miboga frékuénsi geter anu béda<ref name="bio"></ref>. Rontgen maot tangal 10 Pébruari 1923 alatan kanker usus anu geus dirandapan salila 4 taun<ref name="bio"></ref>.
== Référénsi ==
{{reflist}}
{{pondok}}
 
[[kategoriKategori:Élmuwan]]
[[Kategori:Inohong Jeman]]
[[Kategori:Fisikawan Jerman]]
{{pondok}}
 
[[af:Wilhelm Röntgen]]
[[an:Wilhelm Röntgen]]
[[ar:فيلهلم كونراد رونتغن]]
17.474

éditan