Téritori Peuntas Laut Britania: Béda antarrépisi

m
r2.7.3) (Robot: Mengubah yo:Agbègbè Òkèrè Brítánì menjadi yo:Àwọn Agbègbè Òkèrè Brítánì; kosmetik perubahan
m (r2.7.3) (Robot: Mengubah yo:Agbègbè Òkèrè Brítánì menjadi yo:Àwọn Agbègbè Òkèrè Brítánì; kosmetik perubahan)
|map_caption = Téritori Peuntas Laut Britania (beureum), Britania Raya (héjo), jeung Depéndensi Makuta (paul)
}}
'''Téritori Peuntas Laut Britania''' nyaéta 14 téritori [[Britania Raya]] nu aya dina yurisdiksi Britania Raya, sanajan teu mangrupa bagian tina.<ref name=fco>[http://www.fco.gov.uk/en/about-us/what-we-do/overseas-territories The 14 Territories]</ref> Téritori-téritori éta mangrupakeun sésa ti [[Kakaisaran Britania]] nu tacan miboga kamerdikaan atawa geus nangtukeun tetep jadi téritori Britania. Ngaran "Téritori Peuntas Laut Britania" ({{lang-en|British Overseas Territory}} jamak ''British Overseas Territories'') dipikawanohkeun ku [[Undang-Undang Téritori Peuntas Laut Britania 2002]], jeung ngaganti ngaran '''Téritori Depénden Britania''', nu dipikawanohkeun ku [[Undang-Undang Kabangsaan Britania 1981]]. Saméméh 1981, téritori-téritori ieu kawanoh salaku [[jajahan Makuta]].
 
Iwal [[Téritori Antartika Britania]], nu eusina ngan stasion panalungtikan, sarta [[Akrotiri jeung Dhékélia]] jeung [[Téritori Samudra Hindia Britania]], nu mangrupakeun basis militér, téritori peuntas laut miboga populasi permanén. Total aréa daratanna kira-kira {{convert|667018|sqmi|km2}} (nu mana kalobaannana, 660.000 mil pasagi, nyaéta Téritori Antartika Britania Raya) jeung total populasi kira-kira 260.000 jiwa.<ref>http://www.fco.gov.uk/en/travel-and-living-abroad/travel-advice-by-country/country-profile/</ref><ref>{{cite web|url=http://www.faqs.org/docs/factbook/print/sx.html |title=CIA&nbsp;— The World Factbook 2002 - South Georgia and the South Sandwich Islands |publisher=Faqs.org |date= |accessdate=2010-12-08}}</ref> Téritori Antartika Britania mangrupakeun bagian ti pasatujuan pangakuan sasarengan jeung 4 nagar daulat liann kalawan téritori Antartikana.
[[vec:Teritorio Britànico da Mar]]
[[vi:Lãnh thổ hải ngoại thuộc Anh]]
[[yo:Àwọn Agbègbè Òkèrè Brítánì]]
[[zh:英國海外領土]]
17.479

éditan