Béda révisi "Kidul"

15 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
m
r2.7.3) (bot Nambih: lb:Süden; kosmetik perubahan
m (bot Nambih: pa:ਦੱਖਣ)
m (r2.7.3) (bot Nambih: lb:Süden; kosmetik perubahan)
[[Gambar:Compass Rose Dutch South.svg|thumb|200 px|Kidul ({{lang-nl|Zuid}}) pernahna aya di handap gambar [[kompas]]]]
'''Kidul''' ([[Aksara Sunda|Aks. Sunda]]:ᮊᮤᮓᮥᮜ᮪) nya éta salah sahiji arah dina [[kompas]], patukangtonggong jeung arah [[kalér]].Ieu arah téh beulah katuhu arah [[wétan]] ([[panon poé]] mucunghul).<ref name="KBBI">[http://kamusbahasaindonesia.org/selatan Kamus Bahasa Indonesia (online)-Selatan] (diaksés tanggal 26 September 2011)</ref> Lamun urang nyanghareup ka [[kalér]] hartina urang nonggong ka kidul. <ref name="danadibrata"> [[R.A. Danadibrata. [[2006]]. ''Kamus Basa Sunda''. Bandung: Panitia Penerbitan Kamus Basa Sunda. ISBN 979-3631-91-0</ref>
 
== Réferési ==
{{reflist}}
 
{{pondok}}
 
[[kategoriKategori:arahArah angin]]
[[kategoriKategori:géografiGéografi]]
 
[[af:Suid]]
[[ky:Түштүк]]
[[la:Meridies]]
[[lb:Süden]]
[[lmo:Sud]]
[[ln:Súdi]]
17.467

éditan