Béda révisi "Bisma"

62 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
m (r2.7.3) (bot Nambih: bn:ভীষ্ম)
[[Kresna]] anu jadi kusir karéta Arjuna dina peperangan, jadi ambek alatan dangong Arjuna anu ajrih kénéh pikeun nelasan pati Bisma, sarta manéhna nekad rek nelasan Bisma ku leungeunna sorangan. Kalayan panon anu moncorong seukeut mancarkeun kaambek, manéhna muter-muter [[chakra]] di luhur leungeunna sarta museurkeun perhatian pikeun ngécéng beuheung Bisma. Bisma henteu nyingkah, tapi malahan bagja lamun bisa gugur di leungeun Madhawa (Kresna). Nempo hal éta, Arjuna nyusul Kresna sarta usaha metot suku Kresna pikeun ngeureunkeun léngkahna.
 
Bari hanjelu jeung sora nu pegat-pegat, [[Arjuna]] ngomong, "Oh akang Kesawa ([[Kresna]]), ulah gamparan ngaletak ciduh ucapkan saméméhna! Gamparan geus ngedalkeun jangji yén moal milu perang. Oh akang Madawa ([[Kresna]]), lamun padukaakang nuluykeun niat gamparan, jalma-jalma baris ngomong yén gamparan tukang linyok bohong. Kabéh ''penderitaan'' alatan perang ieu, keun waé kuringdewk anu bakal nanggung! Kuring anu baris nelasan akiengkong anu dipihormat éta, lamun dwk maehan kolot bakal jadi anak doraka !..."
 
Kresna henteu némbalan sanggeus ngadéngé kecap-kecap Arjuna, manéhna ngabolaykeun niatna sarta naék balik ka luhur karétana.
Pamaké anonim