Béda révisi "Baptis"

37 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
m
m (Gambar Baptism_Santa_Cruz.jpg dipiceun kusabab di hapus ti Commons ku PumpkinSky)
m (r2.7.3) (bot Nambih: mr:बाप्तिस्मा)
 
'''Baptis''' (Pamandian) nyaéta pamakéan [[cai]] pikeun nyucikeun kaagamaan, khususna salaku sakramen panarimaan hiji jalma ka jero agama [[Kristen]].<ref name=sumber1> {{id}} [http://bahasa.kemdiknas.go.id/kbbi/index.php] (Dicutat tanggal 22 Oktober 2011)</ref> Baptis asalna ti istilah [[Yunani]] ''baptizo'' anu hartina 'nyelupkeun' atawa 'kukumbah'.<ref name=sumber2> {{id}} Syukur, Abdul. dkk. 2005. Ensiklopedia Umum untuk Pelajar. PT Ichtiar Baru Van Hoeve</ref> Ngaliwatan sakramen ieu, hiji jalma ditarima jadi anggota [[geréja]] sarta dinyatakeun sacara resmi asup Kisten.<ref name=sumber2></ref>
Ritus baptis dipigawé ku cara nyéretkeun, ngaguyurkeun, atawa ngumbah cai ka [[tarang]] atawa [[beungeut]] calon nu dibaptis.<ref name=sumber2></ref> Umumna, gereja mikawanoh dua macem ritus baptis, nyaéta baptis cérét, sarta baptis teuleum.<ref name=sumber2></ref> Sawatara gereja anu ngalakonan ritual baptis ku cara ngeueumkeun kabéh [[awak]] dina cai pamandian atawa cai [[walungan]] (baptis teuleum) nyaéta [[gereja baptis]] sarta [[gereja pantékosta]].<ref name=sumber2></ref> Baptis dibikeun ka jelema [[déwasa]] atawa [[barudak]].<ref name=sumber2></ref> Baptis dipigawé ku pajabat gereja ([[imam]] atawa [[pendéta]])
[[mk:Крштевање]]
[[ml:ജ്ഞാനസ്നാനം]]
[[mr:बाप्तिस्मा]]
[[ms:Pembaptisan]]
[[na:Ebaptizo]]
81

éditan