Béda révisi "Katalis"

1 bita ditambahkeun ,  16 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[image:profil_entalpiprofil_éntalpi.png|frame|'''Gambar 1''' Profil [[éntalpi]] pikeun réaksi nu maké jeung teu maké katalis. ''A<sub>U</sub>'' mangrupa énergi aktivasi pikeun réaksi tanpa katalis, ''A<sub>C</sub>'' mangrupa énergi aktivasi nu dikurangan pikeun réaksi nu sarua nalika dikatalisan. ''I'' salaku titik nalika ''chemical intermediate'' kabentuk, nu salajengna meta jadi produk.]]
'''Katalis''' nyaéta hiji zat nu ngaronjatkeun [[laju]] hiji [[réaksi kimiawi]], dina suhu nu tangtu, tanpa teu kabawa robah atawa kahakan ku réaksina (tempo ogé [[katalisis]]). Katalis aub na réaksi, tapi lain mangrupa réaktan atawa produk kimia.
 
11.771

éditan