Béda révisi "Amanat Galunggung"

26 bita ditambahkeun ,  15 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
'''Amanat Galunggung''' ngarupakeun ngaran nu dibikeun ka sakumpulan naskah nu kapanggih di [[Kabuyutan]] [[Ciburuy]], salasahiji naskah pangkolotna di Kabupaten [[Garut]]. Naskah ieu ditulis dina abad ka-15 na daun lontar jeung nipah, migunakeun basa jeung aksara [[Sunda]] Kuna. Naskah ngunggelkeun papagon ngeunaan étika jeung budi pangarti Sunda baheula, nu ditepikeun ku [[Rakéyan Darmasiksa]], nu ngawasa [[Galunggung]], ka putrana [[Ragasuci]] (Sang Lumahing Taman). Lian ti naskah ieu, aya sababaraha naskah séjén nu disusun dina abad ka-18 migunakeun aksara Arab-pegon, Jawa-Cirebon, jeung Jawa-Sunda.
 
[[id:Amanat Galunggung]]
11.732

éditan