Béda révisi "Kimia organologam"

16 bita ditambahkeun ,  16 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Kimia organologam''' ngarupakeun ulikan [[sanyawa kimiawikimia]] nu ngandung [[beungkeut kimiawikimia|beungkeut]] antara [[karbon]] jeung [[logam]].
 
Istilah "logam" dina jihat ieu dihartikeun sacara husus sarta bisa ngawengku unsur kayaning [[silikon]] atawa [[boron]], nu lain logam kawas beusi tapi dianggap [[métaloid]]. Kimia organologam ngagabungkeun aspék-aspék [[kimia anorganik]] jeung [[kimia organik]].
 
*[[Katalis Ziegler-Natta]]
*''[[metallocene]]''
*''[[electron counting]]''
*[[Réagen Grignard]]
 
 
{{pondok}}
{{CabangKimia}}
 
11.771

éditan