Béda révisi "Selat Bosporus"

42 bita dipupus ,  7 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(a)
 
[[File:Istambul and Bosporus big.jpg|thumb|249px|Citra satelit Bosporus.]]
'''Bosporus''' {{lang-tr|[[wikt:Boğaziçi|Boğaziçi]]}}, {{lang-el|[[wikt:Βόσπορος|Βόσπορος]]}}, ''Vosporos'', {{lang-bg|[[wikt:Босфора|Босфора]]}}, ''Bosfora''), sok disebut ogé '''Selat [[Istanbul]]''' ({{lang-tr|İstanbul Boğazı}}), nyaéta hiji [[selat]] anu mangrupa wates [[Éropa]] jeung [[Asia]]. Selat Bosporus, [[Laut Marmara]], jeung [[Selat Dardanelles]] mangrupa bagian ti [[Selat Turki]]. Selat Bosporus mangrupa selat anu pangheureutna sadunya anu dipaké pikeun [[jalur layar internasional]]. Bosporus ngahubungkeun [[Laut Hideung]] jeung [[Laut Marmara]].
 
== Rujulkan ==
{{Reflist|colwidth=30em}}
 
== Tumbu kaluar ==
7.210

éditan