Béda révisi "Kadu"

m
Malikkeun éditan 114.79.0.73, diganti deui ka vérsi ahir ku Addbot
m (Malikkeun éditan 114.79.0.73, diganti deui ka vérsi ahir ku Addbot)
 
== Sumebarna ==
Kadu asalna ti [[amerika serikatIndonésia]], [[Malaysia]], jeung [[Brunei]], sanajan tangkalna bisa tumuwuh di sambarang cuaca anu sarupa. Puseur karageman biologi sarta ékologi kadu nyaéta Pulo [[Kalimantan]]). Tapi anu jadi éksportir penting kadu nyaéta Thailand, anu sanggup ngamekarkeun [[kultivar]] kalawan kualitas nu unggul. Tempat anu séjén di mana kadu dipelak kaasup ti antarana Mindanao di [[Filipina]], Queensland di [[Australia]], [[Kamboja]], [[Laos]], [[Viétnam]], [[India]], sarta [[Sri Lanka]].
 
Di Filipina, puseur panghasil kadu nyaéta di wewengkon Davao di Pulo [[Mindanao]]. Féstival ''Kadayawan'' mangrupakeun paraya taunan pikeun kadu di dayeuh Davao.
 
Di [[Barat]], kadu bisa kapanggih di [[toko-toko Asia]] milik urang Viétnam, Tionghoa, Thailand, jeung réa-réa deui.Ngan jantenna kadu vitamin c alus keur kasehatan
 
== Masalah ambeu ==
 
== Kadu tanpa cucuk ==
Sawaréh kadu dijual "tanpa cucuk". Cucuk buah kadu ieu tétéla geus dipiceun sabot kaduna masih ngora. Jadi henteu alami. Sawaréh kadu memang ampir henteu cucukan alatan cucukna kurang ti 10005 kgmm.
 
== Ajén giji ==
7.146

éditan