Béda révisi "Républik Démokratik Azerbaijan"

m
Bot: Ngaganti Emin_bey.jpg ku Mammad_Amin_Rasulzade.jpg
m (Bot: Ngaganti Emin_bey.jpg ku Mammad_Amin_Rasulzade.jpg)
<!-- {{History of Azerbaijan}} -->
[[File:Flag of the Democratic Republic of Azerbaijan.png|thumb|Bandéra kahiji Républik Démokratik Azerbaijan]]
[[File:Emin beyMammad_Amin_Rasulzade.jpg|upright|thumb|Salasahiji inohong pulitik jeung juru carios RDA, [[Mammed Amin Rasulzade]], sacara luas katémbong salaku pamingpin nasional [[Azerbaijan]].]]
'''Républik Démokratik Azerbaijan''' ('''RDA'''; {{lang-az|Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti}}) mangrupa usaha suksés kahiji pikeun ngadegkeun hiji [[républik]] [[démokratik]] jeung [[sekulér]] di [[Dunya Muslim]] (saméméh [[Turki|Républik Turki]]).<ref>Tadeusz Swietochowski. Russia and Azerbaijan: A Borderland in Transition. Columbia University Press, 1995. ISBN 0231070683, 9780231070683 and Reinhard Schulze. A Modern History of the Islamic World. I.B.Tauris, 2000. ISBN 1860648223, 9781860648229. Citations are at [[:en:Talk:Azerbaijan Democratic Republic#First or second]].</ref> RDA diwangun ku [[Déwan Nasional Azerbaijan]] di [[Tiflis]] dina 28 Méi 1918 sanggeus [[révolusi Rusia|labuhna Kakaisaran Rusia]].<ref name="kazemzadeh">{{cite book | last = Kazemzadeh | first = Firuz | title = The Struggle for Transcaucasia: 1917-1921 | publisher = The New York Philosophical Library | year= 1951 | location = | isbn = 0-8305-0076-6 | pages = 124, 222, 229, 269–270 }}</ref> Wates jeung [[Rusia]] di kalér, [[Républik Démokratik Géorgia]] di kalér-kulon, [[Républik Démokratik Arménia]] di kulon, sarta jeung [[dinasti Qajar|Kakaisaran Pérsia]] di kidul, diadegkeun. Populasina kira-kira 2 yuta jiwa.<ref>Tadeusz Swietochowski. ''[http://books.google.com/books?pg=PA129&dq=Azerbaijan+Democratic+Republic&id=cozSOSsv7ZsC&output=html Russian Azerbaijan, 1905-1920: The Shaping of a National Identity in a Muslim Community]. Cambridge University Press, 2004, p. 129. ISBN 0521522455''</ref> [[Ganja (kota)|Ganja]] mangrupa ibu kota saheulaan nagara ku lantaran [[Baku]] aya dina kakawasaan [[Bolshevik]].
 
1.633

éditan