Béda révisi "Karéta api"

1 bita dipupus ,  7 tahun yang lalu
m
Bot: Ngaganti ID_diesel_loco_CC_201-48_050508_Lgwa_8682_gb_.jpg ku ID_diesel_loco_CC_201-48_050508_Lgwa_8682_gb.jpg
m (Bot: Ngaganti ID_diesel_loco_CC_201-48_050508_Lgwa_8682_gb_.jpg ku ID_diesel_loco_CC_201-48_050508_Lgwa_8682_gb.jpg)
[[File:ID diesel loco CC 201ID_diesel_loco_CC_201-48 050508 Lgwa 8682 gb 48_050508_Lgwa_8682_gb.jpg|thumb|karéta api di Stasion Gombong, Jawa Tengah]]
'''Karéta Api nyaéta sarana''' [[transportasi]] nyaéta [[kandaraan]] anu maké tanaga penggerak, boh nu maju sorangan atawa dicantélkeun kana kandaraan lianna, anu rék atawa keur maju dina [[rél]]. Karéta api nyaéta alat transportasi masal anu umumna aya [[lokomotif]] (kandaraan nu maké tanaga penggerak sorangan) jeung rangkéan [[karéta]] atawa [[gerbong]] (dicantélkeun kana kandaraan lianna). Éta rangkéan atawa gerbong téh ukuranana rélatif badag jeung lega nu antukna mampuh muat panumpang atawa barang kalawan loba. Alatan sipatna minangka angkutan massal nu éféktif, sababaraha nagara ngusahakeun sangkan manfpaatna bsa maksimal minangka alat transportasi darat boh di jero kota, antarkota boh antarnagara.
1.683

éditan