Béda révisi "Karéta api"

2 bita dipupus ,  7 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (Bot: Ngaganti ID_diesel_loco_CC_201-48_050508_Lgwa_8682_gb_.jpg ku ID_diesel_loco_CC_201-48_050508_Lgwa_8682_gb.jpg)
m
[[File:ID_diesel_loco_CC_201-48_050508_Lgwa_8682_gb.jpg|thumb|karéta api di Stasion Gombong, Jawa Tengah]]
'''Karéta Apiapi nyaéta sarana'''nyaéta sarana [[transportasi]] nyaétaatawa [[kandaraan]] anu maké tanaga penggerak, boh nu maju sorangan atawa dicantélkeun kana kandaraan lianna, anu rék atawa keur maju dina [[rél]]. Karéta api nyaéta alat transportasi masal anu umumna aya [[lokomotif]] (kandaraan nu maké tanaga penggerak sorangan) jeung rangkéan [[karéta]] atawa [[gerbong]] (dicantélkeun kana kandaraan lianna). Éta rangkéan atawa gerbong téh ukuranana rélatif badag jeung lega nu antukna mampuh muat panumpang atawa barang kalawan loba. Alatan sipatna minangka angkutan massal nu éféktif, sababaraha nagara ngusahakeun sangkan manfpaatna bsa maksimal minangka alat transportasi darat boh di jero kota, antarkota boh antarnagara.
23.351

éditan