Béda révisi "Ribosom"

7 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
clean up, replaced: {{stub}} → {{Pondok}} using AWB
m (Bot: Migrating 69 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q42244 (translate me))
(clean up, replaced: {{stub}} → {{Pondok}} using AWB)
'''Ribosom''' nyaéta [[organél]] leutik sarta mundel dina [[sél]] nu boga fungsi minangka tempat sintésis protéin. Ribosom berdiaméter kira-kira 20  nm sarta diwangun luhur 65% [[RNA]] ribosom (rRNA) sarta 35% protéin ribosom (disebut Ribonukleoprotein atawa RNP). Organel ieu menarjamahkeun [[mRNA]] pikeun nyieun rantai [[polipéptida]] (nyaéta protéin) ngagunakeun asam amino anu dibawa ku tRNA dina prosés [[translasi]]. Di jero sél, ribosom tersuspénsi di jero sitosol atawa terikat dina rétikulum éndoplasma garihal, atawa dina mémbran inti sél.
 
{{organél}}
{{Pondok}}
[[Kategori:Organél]]
 
[[Kategori:Organél]]
{{stub}}
1.315

éditan