Béda révisi "Fosforilasi oksidatif"

2 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
clean up, replaced: {{stub}} → {{Pondok}} using AWB
(Nyieun kaca anyar {{stub}} thumb|400px|[[Runtuy transpor éléktron di jero mitokondria salaku tempat lumangsungna fosforilasi oksi...)
 
(clean up, replaced: {{stub}} → {{Pondok}} using AWB)
{{stubPondok}}
[[File:Mitochondrial electron transport chain—Etc4.svg|thumb|400px|[[Runtuy transpor éléktron]] di jero [[mitokondria]] salaku tempat lumangsungna fosforilasi oksidatif di eukariot. [[NADH]] jeung suksinat anu dihasilkeun tina [[siklus asam sitrat]] dioksidasi ngahasilkeun énérgi anu ngagerakkeun [[sintaseu ATP]].]]
'''Fosforilasi oksidatif''' nyaéta [[jalur métabolik]] di jero [[mitokondria]] anu migunakeun énérgi [[rédoks|oksidasi]] [[nutrisi]] pikeun ngahasilkeun [[ATP]]. Najan kahirupan di alam dunya ieu rupa-rupa bentuk jeung kadaharanana, anu dipaké pikeun [[métabolisme]] di jero awakna pikeun sumber énérgi mah sarua ATP. Ampir sakabéh [[organismeu aérobik]] ngajalankeun fosforilasi oksidatif. Jalur ieu penting pisan kusabab éfisién pisan pikeun ngaleupaskeun énérgi dibandingkeun jeung prosés alternatif [[férméntasi]] sarupaning glikolisis anu anaérobik.
 
{{DEFAULTSORT:Fosforilasi oksidatif}}
[[CategoryKategori:Réspirasi sélulér]]
[[CategoryKategori:Protéin mémbran integral]]
[[CategoryKategori:Métabolismeu]]
 
{{Link FA|pt}}
1.315

éditan