Béda révisi "Urang Sunda"

3 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
clean up, replaced: {{main| → {{utama| (3) using AWB
(clean up, replaced: {{main| → {{utama| (3) using AWB)
{{ethnic group|
|group=Urang Sunda
|image=[[File:Notable_Sundanese_2Notable Sundanese 2.jpg|250px]]<br><center><small>Baris luhur ti kénca ka katuhu:<br>[[Dewi Sartika]] · [[Juanda Kartawijaya]] · [[Ali Sadikin]] · [[Umar Wirahadikusumah|Umar&nbsp;Wirahadikusumah]] · [[Oto Iskandar di Nata]]<br>Baris handap ti kénca ka katuhu:<br>[[Rieke Dyah Pitaloka]] · [[Rhoma Irama]] · [[Hassan Wirajuda]] · [[Taufik Hidayat]] · [[Marty Natalegawa]]</small></center>
|poptime=30-an juta (itungan kasar tina sénsus 2000)
|popplace=[[Jawa Kulon]], [[Banten]], [[Jakarta]], [[Jawa Tengah]]
 
==Sajarah==
{{mainutama|Sajarah Sunda}}
 
==Basa==
 
== Ngaran ==
{{mainutama|Kangaranan Urang Sunda}}
Urang Sunda mah ilaharna maké ngaran anu basajan, kadang cukup ku sakecap, bari jeung pondok. Ku ayana pangaruh Islam anu kuat, urang Sunda loba nu maké ngaran nu nyokot tina '[[asma'ul husna]]' digabung jeung landihan tradisional. Mun dua kecap, kadang sok maké pola "tolong-menolong" (suku kecap nu diulang), misalna Cécép Gorbacép, Asép Gumasép, Didin Saépudin, jsb. Tapi, kitu sotéh ti golongan cacah, sabab pikeun golongan [[ménak]] mah (baheula), biasana mah ngaranna diwangun ku dua kecap, sahingga rada panjang. Misalna baé [[Umar Wirahadikusumah]], [[Ginanjar Kartasasmita]], [[Huséin Jayadiningrat]], [[Huséin Sastranegara]], jsb.
 
==Inohong Sunda==
{{mainutama|:Kategori:Inohong Sunda}}
*Pra-Indonésia
**(can dieusian)
*[http://www.sundanét.com Sundanét], ramatloka nu ngadadarkeun unak-anik budaya Sunda, dikokolakeun ku Wahana Riksa Sunda
 
[[kategoriKategori:Grup étnis di Asia]]
[[kategoriKategori:Grup étnis di Indonésia]]
[[kategoriKategori:Sunda]]
1.315

éditan