Béda révisi "Bahrain"

1 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
clean up, replaced: {{main| → {{utama| using AWB
m ((Script) File renamed: File:Mamlakat al-Baḥrayn (Arabic).oggFile:Ar-Mamlakat al-Baḥrayn.oga File renaming criterion #6: Harmonize file names of a set of images (so that only one part of all...)
(clean up, replaced: {{main| → {{utama| using AWB)
}}
 
'''Bahrain''' (({{lang-ar|{{linktext|‏البحرين}}}}, {{audio|Ar-Bahrain-1.oga|''al-Baḥrayn''|help=no}}) ({{lang-fa|{{linktext|‏بحرین}}}}, ''{{transl|ar|Bahreyn}}''), resmina '''Karajaan Bahrain''' ({{lang-ar|{{linktext|مملكة البحرين}}}}, ''{{audio|Ar-Mamlakat al-Baḥrayn.oga|Mamlakat al-Baḥrayn|help=no}}'') nyaéta hiji [[nagara]] kapuloan nu aya di [[Teluk Pérsia]]. Wewengkonna ngawengku 33 pulo, nu panggedéna nyaéta [[Pulo Bahrain]]. [[Arab Saudi]] aya di kuloneunana sarta dihubungkeun jeung Bahrain ku [[Jalan Raya Raja Fahd]]. Iran aya aya di kaléreunana, di peuntas Teluk Pérsia. Semenanjung [[Qatar]] aya di kidul-wétaneunana di peuntas [[Teluk Bahrain]]. Aya rancangan [[Jalan Raya Qatar Bahrain]] nu rék nyambungkeun Bahrain jeung Qatar sarta jadi jalan raya laut nu pangpanjangna sadunya.<ref>{{cite web|url=http://www.constructionweekonline.com/article-5486-project-overview-qatar-bahrain-causeway/|title=Project overview: Qatar-Bahrain Causeway|date=13 June 2009|accessdate=21 March 2010}}</ref>
 
== Kagubernuran ==
{{mainutama|Kagubernuran di Bahrain}}
Bahrain dibagi kana 5 [[kagubernuran]], nu mana unggalna miboga [[gubernur]]na.<ref>{{cite web|title=Decree No.17 for 2002|url=http://www.capital.gov.bh/pages/pdf/govlawe.pdf|publisher=Capital Governorate|accessdate=24 June 2012}}</ref>
 
}}
{{Coord|26|01|39|N|50|33|00|E|region:BH_type:country|display=title}}
 
{{nagara-stub|Bahrain}}
 
[[Kategori:Bahrain| ]]
[[Kategori:Anggota Déwan Sabilulungan Nagara Arab Teluk]]
[[Kategori:Anggota Pasarikatan Bangsa-Bangsa]]
 
 
{{nagara-stub|Bahrain}}
1.315

éditan