Béda révisi "Jalur Gaza"

42 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
m
fixing dead links
m (fixing dead links)
m (fixing dead links)
====Panorobosan wates====
{{utama|Panorobosan wates Gaza-Mesir 2008}}
Dina 23 Januari 2008, sanggeus sababaraha bulan persiapan nalika pangiatan wates ku baja jadi ruksak,<ref>[http://web.archive.org/web/20070802091348/http://www.haaretz.com/hasen/spages/947775.html Ha'aretz]{{dead link|date=December 2010}}</ref> [[Panorobosan wates Gaza-Mesir (2008)|Hamas ngancurkeun sababaraha bagian témbok]] nu ngawatesan Gaza jeung Mesir di kota [[Rafah]]. Raloba urang meuntas ka Mesir néangan pangan jeung suplai. Ku sabab krisis, Présidén Mesir keur éta, [[Hosni Mubarak]], maréntahkeun pasukanna sangkan diijinkeun éta Urang Paléstina téh, tapi pastikeun teu aya pakarang anu dibawa balik.<ref>{{Cite news|url=http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7205668.stm|title=Egypt 'won't force Gazans back'|publisher=BBC News|date=23 January 2008|accessdate=2008-01-23}}</ref> Mesir nahan jeung teras ngabébaskeun sababaraha gerilyawan Hamas nu boga pakarang di Sinai nu mana presumably hayang asup ka Israél. Keur éta ogé, Israél ningkatkeun kaayaan pangélingannana di sapanjang wates Sinai Israél-Mesir, sarta nyauran wargina sangkan ninggalkeun Sinai "langsung."
 
Pangawas Wates UE nunjukkeun kasiapanna dina balik deui ngawas wates éta, sarta Hamas kedah ngajamin kaamananna; samentawis Otoritas Paléstina ménta sangkan Mesir sawala jeung pihak Otoritas hungkul ngeunaan urusan nu patali jeung wates éta. Israél ngagampangkeun sababaraha panyaluran barang jeung suplai médis ka Jalur Gaza, tapi ngawatesan listrikna 5% dina salasahiji ti 10 saluranna, samentawis Hamas jeung Mesir ngadeukeutkeun jarak antara kadua pihak.<ref>{{Cite news|url=http://fr.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1201523779483&pagename=JPost/JPArticle/ShowFull|archiveurl=http://web.archive.org/web/20080202031535/http://www.jpost.com/servlet/Satellite?c=JPArticle&cid=1201523779483&pagename=JPost/JPArticle/ShowFull|archivedate=2008-02-02|title=Fatah, Hamas fight for border control|last=Abu Toameh|first=Khaled|date=January 29, 2008|publisher=Jerusalem Post|accessdate=2009-01-04}}</ref> Usaha kahiji mesir dina nutup deui watesna éta diréspon kalawan karusuhan ku gerilyawan Gaza, tapi sanggeus 12 poé, wates éta ditutup deui.{{Citation needed}} <!-- BROKEN LINK:<ref>http://rafah.virtualactivism.net/news/todaymain.htm</ref> -->
247

éditan