Béda révisi "Kecap (basa Sunda)"

309 bita ditambahkeun ,  14 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
| '''kecap ...''' || '''nyaéta ...'''
|-
| '''[[Kecap Asal (Basa Sunda)|asal]]''' || kecap anu teu kungsi ngalaman parobahan
|-
| '''[[Kecap Rundayan (Basa Sunda)|rundayan]]''' || kecap asal anu geus dirarangkénan
|-
| '''[[Kecap Rajékan (Basa Sunda)|rajékan]]''' || kecap anu diwangun ku cara ngarajék kecap asal
|-
| '''[[Kecap Kantétan (Basa Sunda)|kantétan]]''' || kantétan dua atawa leuwih kecap asal anu mibanda harti anyar.
|-
|}
|-
| rowspan="6" | '''Kecap Lulugu'''
| '''[[Kecap Barang (Basa Sunda)|barang]]''' || kecap anu nuduhkeun barang atawa ngaran nu dianggap barang.
|-
| '''[[Kecap Sulur (Basa Sunda)|sulur]]''' || kecap anu dipaké pikeun nyuluran atawa ngaganti kecap barang.
|-
| '''[[Kecap Pananya (Basa Sunda)|pananya]]''' || kecap anu dipake pikeun nanya
|-
| '''[[Kecap Pagawéan (Basa Sunda)|pagawéan]]''' || kecap anu nuduhkeun kalakuan, paripolah, atawa pagawéan jalma atawa mahluk séjénna.
|-
| '''[[Kecap Sipat (Basa Sunda)|sipat]]''' || kecap anu nuduhkeun sipat atawa kaayaan barang atawa nu dianggap barang.
|-
| '''[[Kecap Bilangan (Basa Sunda)|bilangan]]''' || kecap anu nuduhkeun bilangan, jumlah, beungkeutan, kumpulan, atawa tahapan.
|-
| rowspan="7" | '''Kecap Pancén'''
912

éditan