Béda révisi "Wikipedia:Bantahan umum"

540 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Mérk dagang, mérk layanan, mérks koléktif, hak desain, hak pribadi atawa hak sarupa anu disebutkeun, anu dipaké atawa dikutip dina artikel tina Wikipédia nyaéta milik masing-masing nu bogana. Dipakéna dina Wikipédia lain harti Anjeun bisa make pikeun tujuan lain salian pikeun eusi anu sarua atawa mirip dijieun ku panulis asli tia artikel Wikipedia ieu di handapeun lisénsi GDFL. Iwal situs Wikipedia jeung Wikimedia nyebutkeun lain deui, anu teu dirojong atawa boga hubungan jeung salah sahiji nu nyepeng éta hak, sarta Wikipédia teu bisa mere hak pikeun make bahan-bahan lain anu dilindung. ''Dipakéna unggal properti anu wujudna mirip atawa sarupa mangrupa résiko Anjeun''.
 
Kudu dicatet yén informasi anu kapanggikapanggih di dieu mungkin baé ngalanggar hokumhukum nagara atawa yurisdiksi ti tempat Anjeun ningali informasi ieu. ''Wikipedia'' teu ngadorong pikeun ngalanggar hukum naon baé, tapi lantara ieu informasi disimpen di nagara bagian [[Florida]] di [[Amérika]], mangka sagala rupa eusina aya dina referénsi panyalindungan [[Konstitusi Amérika Serikat]] di handapeun prinsip-prinsip Deklarasi Universal Hak Asasi Manusia ti [[Perserikatan Bangsa-Bangsa]]. Undang-undang di nagara Anjeun mungkin teu mikawanoh sacara lega panyalindung kabébasan nyarita minangka undang-undang Amérika Serikat atawa prinsip-prinsip Piagem PBB, sarta ku kituna ''Wikipedia'' teu bisa tanggung jawab kana poténsi pelanggaran hukum samodél kitu kudu ditumbukeun kana domain ieu atawa make informasi anu dikandung dina ieu kaca.
 
::'''<big>Lamun anjeun perlu saran husus (contona, médis, hukum, finansial, atawa manajemén résiko) mangga geura panggihan profesional anu geus meunang idin atawa ngarti di widangna di wilayah éta.</big>''' Baca [[Wikipedia:Bantahan résiko]], [[Wikipedia:Bantahan médis]], jeung [[Wikipedia:Bantahan hukum]] pikeun bantahan nu leuwih husus.
 
Wikipedia téh teu saragem dina proses ngulas artikelna sacara babarengan, bisa waé hiji artikel aya anu ngoréksi kasalahan atawa ngahapus saran anu salah. Maranéhna teu boga kawajiban hukum pikeun ngalakukeun éta hal, nu matak sakabéh informasi anu dibaca di dieu teu dibarengan ku jaminan kaluyuan pikeun tujuan naoan waé atawa maké naon waé.
 
 
 
 
 
 
 
 
Hatur nuhun parantos ngaluangkeun waktosna kanggo maos kaca ieu, mangga dihaturanan kanggo ngaraoskeun pangalaman di ''Wikipedia''.
 
[[Category:Émbaran_dasar_Wikipédia|Bantahan umum]]