Béda révisi "Batu Tritangtu"

Taya parobahan ukuran ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Batu Tritangtu''', nya éta salah sahiji [[artéfak]] hasil kabudayaan [[Sunda]]. Téks kaca.<ref name="buku">[Sumardjo, Jacob. 2011. Sunda Pola Rasionalitas Budata. Bandung: Kelir], Tritangtu Sunda.</ref> Tritangtu atawa tilu tangtu, asal na tina basa [[sansekerta]] nya éta ''tantu''. <ref name="buku" /> Ieu istilah ngakar tina kecap ''Tan'' nu miboga harti ramat lancah, jeung ''tantu'' nu hartina bola (benang) atawa iketan. <ref name="buku" /> Sedengkeun nu dimaksud batu [[Tritangtu]] nya éta batu nu bentukna juru tilu, sarta mangrupa salah sahiji [[artéfak]] [[Budaya Sunda]]. <ref name="buku" />.[[Batu Tritangtu]] atawa batu nu miboga juru tilu, loba kapendak di situs [[situs Gunung Padang]]. <ref name="dua">[https://sites.google.com/site/jsumardjo/home/artikel/artefak-budaya-indonesia/tentanggunungpadang], Batu Tritangtu Situs Gunung Padang.</ref> Batu Tritangtu Situs Gunung Padang] [[Batu tritangtu]] mangrupa batu nu miboga juru tilu, sarta ngagambarkeun ayana tilu kalungguhan nu penting dina kahirupan urang sunda, nya éta Rési, Ratu, Rama. <ref name="dua"/> Jelasna mah, sok disebut oge ku Rési ngagurat cai, Ratu ngagurat batu, jeung Rama ngagurat taneuh. <ref name="dua"/>