Béda révisi "Kabupatén Bogor"

211 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
 
{{dati2|nami='''Kabupatén Bogor'''
|propinsi=[[Jawa BaratKulon]]
|ibukota=[[Cibinong]]
|lega=3 298.440939,7130 km²Ha
|pangeusi=34.945771.000932 jiwa (20032010)
|kapadetan=12.147303,93 jalma/km<sup>2</sup>
|kacamatan=35 40
|kalurahan=410 411 désa, 17 kalurahan
|kodearea= 021 jeung 0251
|dau= Rp. 1.887.770.112.500.-(2013)
|lambang= [[Gambar:Lambang Kabupaten Bogorbogor.pngjpg|80px]]
|peta= [[Gambar:Locator_kabupaten_bogor.png]]
|kordinat= 6o18' 6o47'10" LS jeung 106o23'45"-107o13'30" BT
|kordinat=-
|dasar hukum=- Peraturan Pemerintah Nomor 6 Tahun 1982
|tanggal=- 3 Juni 1482
|motto= Prayoga Tohaga Sayaga Kuta Udaya Wangsa, TEGAR BERIMAN
|motto=-
|kapala daerah=[[Bupati]]
|nami kapala daerah=- Hj. Nurhayanti, S.H., M.M., M.Si.
|web=[http://www.kabupaten-bogorbogorkab.go.id http://www.kabupaten-bogor.go.id]
}}
 
* Kulon: Kabupatén Lebak (Banten)
* Tengah: Kota Bogor
Di Kabupatén Bogor, aya 6 aliran walungan nu disebut Daérah Aliran Sungai (DAS) nya éta DAS Cidurian, DAS Cimanceuri, DAS Cisadané, DAS Ciliwung, Sub DAS Kali Bekasi jeung Sub DAS Cipamingkis dan CibéétCitarum. Walungan di unggal DAS ngabogaan pungsi jeung peran salaku sumber cai pikeun irigasi, imah tangga jeung industri sarta boga pungsi drainaseu utama wilayah. Disagédéngeun éta, Kabupatén Bogor boga 9194 sétu kalawan legana 496,28 Ha sarta 63 séké.
 
Komposisi digunakeuna lahan di Kabupatén Bogor nya éta 42.175 Ha (13,30%) pikeun alas lindung, 56.888 Ha (17,94) pikeun lahan baseuh, 47,756 (15,06%) pikeun lahan garing, 24.797 (7,82%) pikeun kawasan pepelakan taunan, 51.529 Ha (16,25%) pikeun alas produksi, 1.681 Ha (0,53%) kawasan pariwisata, 20.326 Ha (6,41%) kawasan padésaan, 52.036 Ha (16,41%) kawasan pakotaan, 14.527 Ha (4,60%) kawasan pamekaran pakotaan sarta 5.327 Ha (1,68%) kawasan pikeun industri.
889

éditan