Béda révisi "Gulma"

74 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
</ref> Gulma mangaruhan loba fase tina [[budidaya]] sarta matak nyieun karugian serius kana [[hasil]] jeung [[kualitas]], jeung ningkatkeun [[biaya]] [[produksi]]na.<ref name=":0" /> Karusakan nu langsung disababkeun ku ayana gulma di jero jeung deukeut [[lahan]] anu dipelakan mangrupa gulma dijero [[lahan]] pepelakan nu ngurangan [[hasil]] jeung [[kualitas]] nu disababkeun [[persaingan]] kabutuhan [[tumbuh]], saperti [[zat]] [[gizi]], [[cai]], jeung [[cahaya]].<ref name=":0" /> Gulma ngurangan [[efisiensi]] [[Panén]] jeung mesin-mesin, sabab gulma nu jadi dina taneuh, murilit kana jero [[mesin]] jeung nu nangtung nutupan hasil [[panén]].<ref name=":0" />
 
Dumasar kana [[watesan]] tina nalungtik [[ékologis]] diartikeun tutuwuhan nu geus diadaptasikan kana [[habitat]] jieunan sarta nyababkeun gangguan ka sadaya kagiatan [[manusa]].<ref>Sastroutomo, name=":0"S. S. 1990. Ékologi nalungtik. PT Gramedia Pustaka Utama. Jakarta.</ref>
1.246

éditan