Béda révisi "Bawang"

3 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (ngarapihkeun kategori)
m
[[Gambar:Bawang-bawangan.jpg|tumbthumb|300px|right|BawangRupa-bawanganrupa bawang]]
[[Gambar:Daun Bawang.jpg|tumbthumb|300px|right|bawang daun]]
'''Bawang''' nya éta ngaran beubeutian nu sok dipaké masak, beuti bawang banguna méh buleud nyungcung, daunna buleud paranjang siga jarami.<ref name="sumber1">R.A Darnadibrata, .Kamus Basa Sunda. Kiblat 2006. Bandung.</ref>
Jenis jenis bawang aya rupa-rupa saperti : [[Bawang Banggala]] nya éta bawang nu gedé pisan, [[Bawang Beureum]] nya éta bawang anu beutina beureum, [[Bawang Bodas]] nya éta bawang anu beutina bodas, [[Bawang Daun]] nya éta sabangsa bawang teu beutian daunna buleud panjang sarta sagedé curuk.<ref name="sumber1"/>