Buka ménu utama

Parobahan

6 bita ditambahkeun, 4 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
 
== Politik ==
Portugal mangrupakeun nagara républik kalawan [[Lisbon]] salakuminangka ibu kota nagara. Opat komponén utama dina pamaréntahan Portugal nya éta: [[Présidén Portugal|Présidén]] salakuminangka pupuhu nagara, [[Parlemén Portugal|Parlemén]], [[Daptar Perdana Menteri Portugal|Perdana Menteri]] salakuminangka pupuhu pamaréntahan jeung mahkamah luhur. Konstitusi ngabagi kakawasaan éta jadi [[éksekutif]], [[législatif]], jeung [[yudikatif]]. Présidén dipilih saban lima taun, samentawis [[Daptar Perdana Menteri Portugal|Perdana Menteri]] dipilih langsung ku présidén jeung umumna mangrupakeun pamingpin ti partéy nu meunang pamilu. Institusi législatif diwangun ti 230 urang députi nu bakal ngajabat 4 taun. Ari mahkamah diwangun ti yudisial, administratif, jeung fiskal.
 
== Babagian administratif ==