Béda révisi "Béas"

2 bita dipupus ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[File:JasmineRice.jpg|thumb|Béas]]
'''Béas''' nya éta bagian ‘siki’’ [[paré]] ([[gabah]]) anu geus dipisahkeun tina kulitna. Sacara anatomi bagian anu ditutupan kulit disebut ‘[[palea]]’ jeung bagian kulit anu nutupan béas disebut ‘[[lemma]]’.
Dina salah sahiji tahap ngolah hasil paré nya éta [[gabah]] ditutu maké [[halu]] dina [[jubleg]] atawa digiling nepika bagian luarna (kulit gabah) leupas tina eusina. Ieu bagian eusi anu warnana bodas, semu beureum, ungu atawa ogé hideung anu disebut béas téh. Lian ti éta numutkeun kamus, béas nya éta [[paré]] anu geus ditutu dina [[jubleg], jadi teu cangkangan deui. <ref name="Kamus Basa Sunda"> R.A Danadibrata. 2006. Kamus Basa Sunda R.A Danadibrata. Bandung. Kiblat. Halaman64.</ref>
 
Béas tina paré ketan disebut '''ketan'''