Béda révisi "Cengkéh"

40 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (Bot: Migrating 84 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q26736 (translate me))
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
[[minyak atsiri]] tina cengkéh miboga fungsi [[anestési]] sarta [[antimikrobia]]l. Minyak cengkéh mindeng dipaké pikeun ngaleungitkeun ambeu napas sarta pikeun ngaleungitkeun nyeri [[huntu]]. Zat anu dikandung dina cengkéh anu ngaranna [[eugenol]], dipaké [[kedokteran huntu|dokter huntu]] pikeun nenangkeun [[saraf]] huntu. Minyak cengkéh ogé dipaké dina campuran tradisional ''chōjiyu'' (1% minyak cengkéh dina minyak mineral; "chōji" hartina cengkéh; "yu" hartina minyak) sarta dipaké ku urang [[Jepang]] pikeun ngarawat beungeut pedang maranéhanana.
 
== Tempo ogé ==
 
[[Kategori:Tutuwuhan]]
[[Kategori:Tuwuhan industri]]
[[Kategori:Tuwuhan bungbu]]